Orice persoana sufera de tulburari psihice

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Potrivit Asociatiei Americane de Psihiatrie, toanele si micile probleme de memorie sunt catalogate drept probleme psihice - Afla si tu cum se numesc cele 4 probleme psihice pe care le ai! 

Tulburari opozitionale (ODD) - simptomele acestei tulburari sunt: dorinta de a-i enerva pe cei din jur, nevoia de a te certa si pierderea cumpatului. Cauzele aparitiei acestei tulburari sunt inca necunoscute, insa se crede ca ar avea legatura atat cu mediul in care ai crescut, cat si cu factori biologici si psihologici. Tulburarea opozitionala este cel mai adesea intalnita la copii.

Mancatul compulsiv - apare atunci cand nu mai mananci de foame, ci de pofta, de nervi ori de plictiseala, iar apoi ai remuscari. Aceasta tulburare se manifesta episodic, dupa care apetitul revine la normal pana la urmatoarea cadere. Stii ca ai probleme cu mancatul compulsiv daca ti se intampla sa ai aceste simptome cel putin o data pe saptamana, pret de 3 luni consecutive.

Tulburare cognitiva minora - ai probleme cu memoria? Atunci si tu suferi de tulburare cognitiva minora. Pe termen lung, aceasta poate evolua si se poate transforma in dementa, insa nu este obligatoriu.

Dereglari ale starii de spirit - copiii sunt adesea diagnosticati cu aceasta tulburare, insa nici adultii nu se lasa mai prejos.  Daca ai schimbari bruste ale starii de spirit si sentimente contradictorii de cel putin 3 ori pe saptamana, trebuie sa stii ca medicii de peste Ocean te-ar diagnostica cu o astfel de tulburare. O evaluare exigenta a fiecarei persoane ar descoperi cel putin o tulburare in fiecare caz.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: orice persoana sufera de tulburari psihice