Organul secret dar foarte important

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Fascia este un strat subtire de tesut conjunctiv care inveleste practic fiecare muschi, articulatie sau organ si are un aspect ce seamana cu o panza de paianjen. Desi, incredibil de maleabila si subtire, fascia este in mare parte responsabila de forma corpului. Cum se poate intampla acest lucru? Ei bine, fascia poate stoca toxinele si, ce este cel mai important, se poate ingrosa si intari in momentul in care apar greseli de postura. De exemplu, in momentul in care apare o durere la nivelul umarului, aceasta nu este neaparat cauzata de un muschi, ci poate fi vorba despre fascia intarita din jurul muschilor umerilor.

Ce este, de fapt, fascia?
Uimitor este faptul ca fascia este un organ care a fost recunoscut pentru importanta sa in ceea ce priveste mentinerea sanatatii si a unui corp tonifiat abia in ultimii ani. De fapt, abia in anul 2007, in cadrul Fascia Research Congress care a avut loc la Harvard Medical School, a inceput constientizarea importantei fasciei. Astazi, expertii sustin ca fascia are un rol in fiecare miscare a corpului, dar si in trauma experimentata si este responsabila de modelarea corpului.

Stresul afecteaza fascia
Postura gresita, lipsa flexibilitatii afecteaza fascia. In momentul in care postura este gresita, fascia se ingroasa si se indoaie pentru a sprijini corpul. Vestea buna este ca acest organ este incredibil de maleabil si se poate chiar autovindeca. Din pacate, traim intr-o societate unde stresul a atins cote maxime, iar ceea ce experimentam si simtim la serviciu sunt aspecte care ne afecteaza organismul. Important este sa intelegem care sunt repercusiunile pe care le poate avea asupra noastra pentru a incerca sa-l eliminam.

Exercitii speciale
Lauren Roxburgh este o specialista din Santa Monica ce se focuseaza pe acest organ care controleaza structura corpului si postura lui. Asa cum aminteam mai sus, fascia este o membrana subtire care acopera muschii, insa in acelasi timp poate crea durere, presiune, tensiune si ne impiedica sa exercitam miscarile in mod natural, asa cum ar trebui. Cu ajutorul mainilor si al unei role de spuma, Lauren poate realinia corpul, elimina tensiunea, toxinele si dezechilibrele existente. Munca ei este una profunda deoarece fascia este maleabila si tocmai de aceea printre clientii ei se numara si foarte multi atleti.

Puteti beneficia de un astfel de masaj chiar in intimitatea caminului. Va puteti achizitiona o rola de spuma si o saltea pentru pilates. Stati in pozitie dreapta, plasati rola la cativa centimetri departare de picioare. Puneti un picior pe rola respectiva si inclinati-va usor in fata pentru a forma un arc la nivelul piciorului. Respirati profund si apasati incet pentru a plimba rola inainte si inapoi. Apasati cu presiune pana in momentul in care simtiti o durere la nivelul piciorului. Repetati de opt ori cu fiecare picior.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: organul secret dar foarte important