Opreste caderea dintilor cauzata de parodontoza cu acest amestec!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru paradontoza

Parodontoza - boala parodontala - este o afectiune cronica a gingiei, de tip inflamator. Parodontoza se manifesta la nivelul tesuturilor de sustinere a dintelui pe arcada: gingie, ligament parodontal, os alveolar. Parodontoza poate duce la pierderea dintilor prin distrugerea tesutul moale si a osului care sustine dintii.

In prima faza apare inflamatia gingiei - gingivita. In mod normal, gingiile sanatoase sunt ferme si de culoare roz pal. Gingivita se manifesta prin modificarea consistentei gingiei - devine moale, si a culorii - spre rosu violaceu. De asemenea, papilele intrerdentare se inflameaza si desprind de pe dinti, apar dureri, senzatie de prurit gingival, gingiile sangereaza foarte usor, chiar si la periaj cu pariuta cu par moale.

Treptat boala evolueaza spre structurile profunde, gingia incepe sa se retraga de pe dinti, antrenand apoi si osul alveolar, apar pungile parodontale ("buzunarase" formate intre os si dinte in care se acumuleaza bacterii, tartru, fragmente de os necrozat, etc.).

In final dintii sunt expulzati din alveolele dentare.

Pentru persoanele cu parodontoza se recomanda doua picaturi de ulei esential de cuisoare, dafin si tea tree, cu care se maseaza gingiile de doua ori pe zi timp de zece zile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: opreste caderea dintilor cauzata de parodontoza cu acest amestec!