Ochelarii de soare pot fi foarte periculosi

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Vine primavara, asa ca soarele va fi tot mai prezent si mai puternic in viata noastra. Ochelarii de soare sunt indispensabili mai ales in sezonul cald, insa acestia pot reprezenta un pericol real la adresa sanatatii ochilor nostri. Gandeste-te de doua ori inainte sa iti cumperi ochelari de soare de la tarabe sau din supermarketuri: majoritatea sunt de proasta calitate. Iata de ce!

Cea mai crunta boala care poate aparea din cauza unei perechi de ochelari de proasta calitate este cataracta. Medicii sustin ca alegerea ochelarilor de soare trebuie sa fie facuta in functie de protectia reala pe care o ofera acestia. Nu este suficienta ca niste ochelari sa aiba lentilele colorate, e nevoie si de filtre speciale pentru ca razele solare sa nu iti afecteze vederea.

Pe fiecare pereche de ochelari de soare trebuie sa fie scris factorul de protectie. Cel mai in regula este daca pe ochelarii pe care ii detii apare UV400, iar lentilele ar trebui sa fie si polarizate. Oftalmologii le recomanda pacientilor sa-si cumpere ochelari de soare cu lentile heliomate, acei ochelari care isi inchid culoarea lentilelor la lumina puternica a soarelui si se deschid la intuneric.

Ochelarii de soare s-au transformat, de-a lungul timpului, in mai mult decat un accesoriu la moda, devenind indispensabili oricarei persoane care vrea sa isi protejeze vederea de razele nocive ale soarelui. Industria ochelarilor de soare a cunoscut o crestere exploziva, ajungand sa valoreze aproximativ 90 de miliarde de dolari, la nivel mondial, iar estimarile citate de revista Forbes arata ca aceasta industrie va atinge 140 de miliarde de dolari, in 2020.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ochelarii de soare pot fi foarte periculosi