Obiecte pe care ar trebui sa le cureti in fiecare zi

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prosoape de bucatarie

Exista anumite lucruri in casa ta carora ar trebui sa le acorzi mai multa atentie si pe care ar trebui sa le cureti si dezinfectezi in fiecare zi. 

Iata 9 obiecte pe care nu ar trebui sa le lasi necuratate nici macar o zi:

Prosoapele de bucatarie

Studii recente au aratat ca aceste prosoape sunt cele mai contaminate obiecte din bucatarie. Acelasi lucru este valabil si pentru prosopelele de la baie. Din moment ce le utilizezi mai mult de o data pe zi, ele se murdaresc foarte repede. De aceea, prosoapele de bucatarie si cele de baie ar trebui schimbate la fiecare cateva zile, sau chiar zilnic, mai ales daca ai o familie numeroasa. 

Cheile

Cheile au mai multe bacterii decat butoane de la lift. De regula, nimeni nu le acorda prea mare atentie, desi le atingem mereu cu mainile murdare, le tinem in buzunare sau le lasam uneori pe jos. Ca rezultat, vom aduce o cantitate incredibila de bacterii in casa din cauza cheilor noastre. De aceea, curatarea lor cu tampoane antiseptice este vitala. 

Gresia de la baie

in scopul de a simplifica rutina de curatare a gresiei de la baie, incearca sa o stergi dupa fiecare dus pe care ti-l faci. Pastrarea unei bai uscate te va ajuta sa previi bacteriile si mucegaiul. 

Buretele de bucatarie

Buretele ar putea fi cel mai murdar lucru din bucataria ta. il folosesti pentru a spala vase, oale, tocatoare, stergi chiuveta sau aduni firimiturile. Cel mai bun mod de a-l dezinfecta este sa il bagi la microunde. Curata-l bine si introdu-l timp de 1- 2 minute la putere mica. Trebuie sa monitorizezi atent procesul si sa opresti cuptorul daca vezi vreun fum. De retinut este faptul ca buretii care au o parte metalica pentru frecat nu ar trebui igientizati astfel!

Chiuveta

Ai putea crede ca dupa ce te speli pe maini sau speli vasele, si chiuveta ta ramane curata.

Nimic mai fals! De fapt, exista numeroti microbi si bacterii care se lipesc de ea si trebuie curatata aparte.

Vase murdare lasate la inmuiat

Lasand vasele murdare in chiuveta pana dimineata este un obicei prost care face spalarea si mai provocatoare. Este intotdeauna indicat ca vasele sa se spele dupa fiecare masa!

Cafetiera

Cafetiera este un focar de bacterii si de mucegai, astfel incat trebuie curatata zilnic. Pentru asta, va trebuie sa iei fiecare piesa separat pentru a o spala, acest lucru va elimina cafeaua, depunerile si uleiurile rapid si usor.

Tocatoarele

Daca utilizezi spatule sau tocatoare din lemn, acestea trebuie inmuiate pentru cateva minute intr-un amestec din otet si apa in parti egale, de fiecare data dupa ce le folosesti. Acest truc te va ajuta sa omori bacteriile si ciupercile de pe suprafata lor. Mai mult decat atat, ele trebuie curatate si dezinfectate in mod regulat folosind un amestec dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si jumatate de litru de apa fierbinte. Se aplica aceasta solutie pe suprafata lor, se lasa timp de 5-10 minute, dupa care se clateste sub jet de apa.

Pensulele si buretii de machiaj

Daca folosesti aceeasi pensula de machiaj pentru o lunga perioada de timp, aceasta ar putea gazdui toate tipurile de bacterii si germeni care pot usor sa ramana pe fata ta. De aceea este atat de important sa cureti aceste ustensile cu apa calda si sapun dupa fiecare utilizare.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiecte pe care ar trebui sa le cureti in fiecare zi