Obiceiuri zilnice care-ti afecteaza imunitatea

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru imunitatea

Cand sistemul imunitar este slabit, organismul devin vulnerabil in fata microbilor care provoaca infectiile si multe alte probleme de sanatate. Dar stiai ca unele obiceiuri zilnice pot slabi imunitatea? Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale sistemului imunitar deficitar:

Deshidratarea
Corpul nostru este 70% apa. Asadar, pentru a mentine acest nivel, ar trebui sa se bea suficienta apa pe zi.  Apa este necesara pentru buna functionare a organismului. Dar daca nu bei suficienta apa, sistemul imunitar este afectat si devine vulnerabil in fata bacteriilor si microbilor din aer. Este recomandat sa se bea pe parcursul zilei cel putin 8-10 pahare de apa.

Consumul excesiv de fast-food
Stim cu totii ca mancarea de tip fast-food contine o cantitate mare de ulei si condimente car, in cele din urma, afecteaza organismul prin depunere de toxine si grasime. In plus, pe langa faptul ca fast-food-ul cauzeaza obezitatea, el poate provoca mai multe probleme de sanatate. Si sistemul imunitar are de suferit, treptat.

Neglijarea igienei personale
Igiena personala trebuie sa fie extrem de importanta pentru noi. Observam in jurul nostru tot mai multi oameni care sufera de boli bacteriene in mod repetat. Acesta este simptomul principal pentru a sti ca sistemul imunitar este deficitar. Daca nu folosesti produse antibacteriene sau nu te speli pe maini cu apa si sapun inainte de a manca, cu siguranta vei contacta diferite tipuri de infectii care te pot imbolnavi.

Stresul
Efecte secundare ale stresului sunt cunoscute. Daca esti o persoana stresata, corpul elibereaza cortizol intr-o cantitate mare. Cortizolul este un hormon care este eliberat numai cand suntem stresati. Din pacate, cortizolul poate afecta sistemul imunitar si poate provoca dezvoltarea mai multe afectiuni. 

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri zilnice care-ti afecteaza imunitatea