Obiceiuri zilnice care iti pot schimba instantaneu viata in bine

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru spalat pe dinti

Vrei sa iti formezi obiceiuri zilnice care sa iti schimbe viata? Cea mai buna abordare este sa incepi cu cele marunte, care te pot face mai fericit, mai sanatos si mai productiv. Partea cea mai buna este ca ai nevoie doar de câteva minute pentru a le indeplini. Iata, mai jos, o lista de obiceiuri, intocmita de „The Independent“, care te pot ajuta. 

Spala-te pe dinti 

Spalatul pe dinti nu doar ca este un obicei sanatos, ci este si un obicei care iti poate salva viata. American Dental Association arata ca te poti pune in pericol daca nu te speli pe dinti din moment ce lipsa acestui obicei poate sa duca la dezvoltarea unor boli precum dementa, diabet si chiar cancer. 

Zambeste-ti in oglinda 

Dupa ce te speli pe dinti ar fi indicat sa te uiti in oglinda si sa iti zâmbesti timp de zece secunde. De altfel, renumitul psiholog Robert Zajonc este de parere ca schimbarea mimicii fetei duce si la schimbarea felului in care ne simtim. 

Scrie cea mai importanta sarcina a zilei 

Decide-te care este cea mai importanta sarcina a zilei si concentreaza-te pe ea pentru a o duce la capat. 

Fa-ti patul 

Daca iti incepi ziua prin acest mic exercitiu de vointa stima ta de sine va creste devreme. Iar când vii obosit de la munca nu va mai fi nimic intre tine si un somn bun. 

Asculta un podcast 

Exista multe podcast-uri pe teme diverse, mai lungi sau mai scurte, iar daca nu ai timpul necesar sa citesti o carte atunci acestea sunt solutii ideale pentru relaxare. 

Imbraca-te bine, dar nu precum toti 

Daca locul de munca iti cere sa te imbraci in camasa, atunci fa-o, dar mai adauga ceva prin care sa iesi in evidenta si sa arati cine esti tu cu adevarat, intr-un mod pozitiv. Asa, cei din jur te va remarca, iar stima ta fata de tine va creste. 

Fa ceva ce te face sa te simti inconfortabil 

Aduna-ti curajul pentru a face ceva ce te scoate din zona de confort, cum ar fi vorbitul in public sau sa saluti pe cineva nou. „Tot ceea ce ti-ai dorit e de partea cealalta a fricii“, spune o vorba. 

Scrie 

Scrie in fiecare zi ceea ce faci ca sa poti sa tii ritmul progresului, sa te simti bine si motivat. 

Plimba-te mai mult 

Specialistii sunt de parere ca plimbarile dese si scurte pot sa te scape nu doar de problemele statului pe scaun, dar iti vor da si energie, iti vor stimula creativitatea si iti vor schimba starea de spirit. 

Spune „Nu“ 

invata sa refuzi cererile care nu ti se par a fi realizabile sau pe placul tau. Poate ca pare o modalitate de a lenevi, dar e o cale isteata de a-ti manageria timpul si spatiul necesar pentru a-ti atinge scopurile. 

Fa exercitii 

Ai nevoie de doar sapte minute pentru a face o serie de exercitii care sa iti devina rutina si care sa te ajute pe parcursul zilei. Nu e nevoie de jumatate de ora de exercitii, ci doar de câteva minute pentru a pune corpul in miscare.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri zilnice care iti pot schimba instantaneu viata in bine