Obiceiuri nocturne care favorizeaza ingrasarea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mancat noaptea

Alimentele picante accelereaza metabolismul si e indicat sa le consumi, insa nu noaptea!

Nu dormi suficient
Privarea de somn afecteaza metabolismul, facandu-l mult mai lent. De asemenea, vei te vei simti infometata si vei face mai putina miscare pentru ca te simti obosit. Somnul insuficient creste nivelul de cortizol. Dormi cel putin 8 ore pe noapte!

Exagerezi cu cina
Daca mananci prea mult sau prea greu, digestia incetineste, mai ales pe timp de noapte. Obiceiul de a manca in timp ce te uiti la TV te deremina sa mananci mai mult. Alege o cina usoara, care consta in principal din proteine si legume!

Te pui la somn imediat dupa cina
Acest obicei te face sa acumulezi mai multe celule adipoase si iti poate crea probleme digestive. Trebuie sa ai ultima masa cu 1,5 - 2 ore inainte de culcare!

Consumi mancare prajita la cina
Aceste mancaruri contin multe calorii pe care nu vei avea timp sa le arzi si astfel te vei ingrasa. De asemenea, nu vei putea dormi deloc bine. Opteaza pentru retete coapte, la abur sau la gratar!

Mananci picant la cina
Condimentele si alimentele picante pot duce la o digestie proasta si nu poti dormi bine. Din cauza ca pe timpul notii nu consumi nimic, alimentele picante pot provoca arsuri la stomac. Aceste alimente sunt bune pentru accelerarea metabolismului, insa nu trebuie consumate noaptea!

Ai cereale sau alti carbohidrati pentru cina
Acestea ofera un plus de energie pe care nu o poti folosi in timp ce dormi sau esti adormit. Contin prea multe zaharuri rafinare care trebuie sa fie arse imediat. Opteaza la cina pentru piureuri sau fructe proaspete, toate tipurile de salate sau alimente bogate in proteine, insa in cantitati mici!

Iti place sa consumi deserturi pe timp de noapte
Zaharul alb si faina se transforma in celule adipoase pentru ca nu poti arde caloriile pe timp de noapte. Consuma fructe ca desert!

Ai gustari dupa cina
iti vor da un plus de energie care te va tine treaz. Evita painea, prajiturelele sau orice alte dulciuri dupa cina, alege ceva care are pana in 200 de calorii!

Ai tendinta de a sari peste cina
Acest prost obicei nu te ajuta sa pierzi in greutate pentru ca a sari peste mese inseamna sa-ti incetinesti metabolismul. Te va face sa te simti infometat la urmatoarea masa, va provoca anxietate si vei pierde tesut muscular. Daca nu ai timp pentru o cina decenta, macar consuma cel putin un fruct!

Consumi alcool sau cafeina
Aceste produse afecteaza somnul si contin multe calorii. Alege piureurile sau lapte fierbinte pentru cina si termina ziua intotdeauna cu un pahar de apa!

Utilizezi telefonul sau calculatorul inainte de culcare
Lumina albastra emisa de aceste gadger-uri afecteaza sanatatea si somnul. Undele radio provoaca de asemenea privarea de somn. 
Foloseste aceste dispozitive cu cel putin o ora inainte de culcare, citeste o carte sau asculta muzica relaxanta in schimb!

Te duci la culcare tarziu in fiecare noapte
A merge la culcare dupa miezul notii te ingrasa deoarece acest obicei se opune ciclului natural al corpului si te va face sa iti doresti sa mananci ceva dimineata devreme. Du-te la culcare imediat ce te simti somnoros, iar daca ai prea multa energie, incearca sa incluzi cateva exercitii fizice in rutina de seara.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri nocturne care favorizeaza ingrasarea