Obiceiuri ciudate care ne protejeaza sanatatea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Nu cred ca te-ai fi gandit vreodata ca un somn scurt dupa o cafea poate sa faca minuni pentru sanatate. Nici ca ar fi mai bine sa te speli pe dinti inainte de micul dejun si nu imediat dupa ce ai mancat. Sunt mai multe lucruri cu care am fost obisnuiti sa le facem intr-un anumit fel, stiind ca este mai sanatos, insa specialistii au dovedit contrariul. Astfel ca daca vrei sa ai grija de sanatatea ta, iata care ar fi cateva dintre obiceiurile la care nu te-ai fi gandit niciodata ca te ajuta in acest sens. Obiceiuri ciudate la care nu te-ai fi gandit ca au grija de sanatatea ta:

1. Cafeaua urmata de un somn scurt face minuni

Oamenii de stiinta au descoperit ca un somn scurt dupa o cafea are un efect benefic asupra corpului. Potrivit unui studiu realizat, oamenii de stiinta au realizat ca participantii s-au concentrat mai bine si se simteau mai odihniti dupa ce au facut acest experiment. Potrivit specialistilor, trebuie sa consumi cafeaua rapid si sa te culci imediat. Chiar daca nu adormi profund, aceste 15-20 de minute au un adevarat efect revigorant asupra corpului. Nu te intinde la un somn mai lung de 20 de minute!

2. Daca mananci normal, alegand alimente sanatoase nu te ingrasi

S-a demonstrat ca o dieta care presupune un calcul riguros al caloriilor are efecte negative si nu reuseste sa ajute la slabit si mentinerea greutatii. Daca sari peste micul dejun sau mananci foarte putin vei simti senzatia de foame foarte accentuata destul de rapid, iar la masa de pranz vei fi tentata sa mananci mult si nesanatos, avertizeaza specialistii. Este de preferat sa ai trei mese principale compuse din multe legume, verdeturi, grasimi sanatoase si o sursa de proteine, deoarece astfel organismul va primi nutrientii necesari si nu vei simti constant senzatia de foame. 

3. Nu mai folosi sapunul antibacterian

Nu exista nicio dovada ca sapunul antibacterian ar fi mai eficient decat un sapun obisnuit, potrivit specialistilor citati de site-ul BrightSide. Ba mai mult, triclosanul din sapunul antibacterian este extrem de nociv pentru sanatate: mareste sensibilitatea fata de bacterii, afecteaza negativ dezvoltarea fatului. 

4. Lucreaza din picioare la birou

In cazul in care ai o munca de birou in care trebuie sa petreci multe ore stand pe scaun este de preferat sa faci multe pauze in care te ridici, dar si sa gasesti solutii ca sa lucrezi din picioare cateva ore. Alternand statul jos cu munca din picioare este una dintre cele mai bune solutii pentru tine daca petreci multe ore la birou. 

5. Mananca un mar pe zi, dar nu-l curata de coaja!

Stim deja ca o dieta bogata in legume, fructe si verdeturi este deosebit de benefica pentru sanatate, insa exista un fruct simplu pe care este bine sa-l consumam in fiecare zi: marul. Potrivit specialistilor, marul trebuie consumat intotdeauna cu coaja, deoarece aceasta contine quercetina, o substanta care are efect antiinflamator, antispasmodic si protejeaza creierul de boli grave. 

6. Notitele scrise de mana imbunatatesc memoria

Intr-o lume in care suntem tot mai obisnuiti sa notam totul in telefoane, tablete sau laptopuri, se pare ca acest lucru nu ne ajuta sa retinem mai usor. Specialistii au constatat ca notitele scrise de mana imbunatatesc memoria si atentia. Atunci cand scriem de mana, partea creierului responsabila cu cititul se activeaza si ea. Acest lucru nu se intampla cand notam ceva pe laptop sau telefon, sustin oamenii de stiinta. 

7. Nu te spala pe dinti imediat dupa ce ai mancat

Medicii stomatologi sustin ca spalatul pe dinti imediat dupa masa are un efect nociv pentru sanatatea danturii, deoarece este mult mai agresiv. Dupa masa, smaltul dentar este foarte sensibil, de aceea nu este indicat sa te speli imediat dupa ce ai mancat, ci sa astepti o ora. Clateste-te bine cu apa si asteapta sa treaca o ora dupa masa, inainte de a te spala pe dinti!

8. Renunta la ceasul desteptator

Daca respecti un program strict de somn vei reusi sa te trezesti fara alarma, sustin specialistii. Ceasul desteptator streseaza puternic organismul, iar in timp aceste treziri bruste pot conduce la probleme cardiovasculare si neurologice, avertizeaza specialistii. Daca nu poti sa renunti la ceasul desteptator, foloseste o alarma cu sunete prietenoase sau un radio, dar fara sa dai sunetul foarte puternic. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri ciudate care ne protejeaza sanatatea