Obiceiuri care te fac să te simți obosit

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru OBICEIURI CARE TE FAC SĂ TE SIMȚI OBOSIT

Dormi 7 ore sau mai mult de atât în fiecare noapte, dar tot obosit te trezești? Înseamnă că unele dintre obiceiurile tale îți fac probleme.

Bei prea puțină lichide
Sarea și zahărul în exces, cafeina sunt asemenea unor provocări pentru corpul tău dacă se confruntă cu ele zilnic. Când li se alătură lipsa unei hidratări corespunzătoare, oboseala este ceva ce n-ar trebui să te mire. Evită băuturile care conțin cafeină și bea 6-7 pahare de apă pe zi. În acest fel, digestia va fi mai ușoară.

Faci mișcare prea rar
Lipsa exercițiului fizic te poate împiedica să te mobilizezi pentru activitățile de peste zi. De aceea, nu exclude sportul din programul zilnic nici dacă faci multe treburi casnice sau ai o profesie solicitantă din punct de vedere fizic. Gimnastica, alergatul și orice sport făcut la sală îți solicită grupe diferite de mușchi.
Mișcarea ar trebui să te facă să te simți mai bine, dar nici să exagerezi nu este indicat, pentru că îți forțezi organismul să producă o cantitate prea mare de cortizon și pui o presiune prea mare asupra glandelor suprarenale, ducând la apariția oboselii. Ascultă-ți corpul, pentru a nu te epuiza. Dacă a doua zi nu te vezi în stare să mai faci mișcare este semn că ai mers prea departe.

Cedezi adesea poftei de dulce
Ai senzația că ciocolata, dulciurile în general sau o băutură energizantă te pun în mișcare rapid atunci când te simți vlăguit. De fapt, vitamina B și taurina pe care băuturile energizante le conțin din plin sunt mai greu de metabolizat de organism. Inițial, te agită foarte mult, apoi îți dau o senzație de nervozitate și de oboseală apărută brusc.

Ocolești fructele și legumele
Dacă spanacul și fructele mâncate în stare proaspătă nu sunt prezente zilnic în meniul tău e posibil ca acesta să fie motivul pentru care te simți obosit. Antioxindanții pe care-i au în compoziție te protejează de efectele radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire și te privează de energie pentru activitățile cotidiene.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri care te fac să te simți obosit