Obiceiuri care ne imbatranesc prematur

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Poate ca faci aceste lucruri zilnic si nici macar nu iti dai seama! Ia in considerare cateva din sfaturile de mai jos, iar pielea ta iti va multumi. Mai devreme sau mai tarziu, cu totii vom trai ziua in care ne vom uita in oglinda si vom realiza ca nu mai aratam la fel cum eram cu cativa ani in urma. Iar acest lucru este normal si firesc. Din fericire, poti controla aceste obiceiuri care te imbatranesc prematur. Se pare ca multe dintre activitatile zilnice pe care le facem inconstient ne pot imbatrani cu cativa ani mai mult decat avem in realitate. Iata cateva lucruri pe care poate ca le omiti in prezent, dar poti incepe oricand sa le integrezi in rutina ta zilnica. Iata 7 obiceiuri care te imbatranesc prematur:

Uiti sa aplici crema pentru protectie solara
Suntem la curent cu faptul ca razele soarelui devin din ce in ce mai nocive pe an ce trece, dar, cu toate astea, se pare ca multi dintre noi neglijam faptul ca ar trebui sa ne protejam zilnic pielea. Radicalii liberi, care se formeaza in urma expunerilor la razele UV, ne distrug colagenul si celulele pielii, incet, incet. Acest lucru duce la formarea ridurilor premature, a petelor pigmentare si chiar la cancerul de piele. Chiar daca nu ai spune, suntem expusi radiatilor solare pana si seara, asa ca dermatologii ne sfatuiesc sa reaplicam crema cu SPF cat mai mare, de mai multe ori pe parcursul zilei.

Nu te odihnesti destul
Nu degeaba se numeste “somnul de frumusete”. Odihna este primul factor elementar care sta la baza unui ten luminos si odihnit. In timpul noptii, celulele pielii se regenereaza si se refac, astfel incat, a doua zi, sa te trezesti frumoasa. Cand dormi insuficient, este clar ca nu numai organismul tau va avea de suferit, ci si tenul si din acest motiv se numara printre acele obiceiuri care te imbatranesc prematur. Ne este recomandat sa dormim cel putin opt ore pe zi, iar daca ai posibilitatea de a trage si un pui de somn la pranz, profita de aceasta ocazie. Inainte de a te baga in pat, asigura-te ca aplici o crema hidratanta de noapte, deoarece pielea tinde sa se deshidrateze in timp ce dormi.

Nu mananci destule fructe si legume
Cand vine vorba de a manca sanatos, mai ales legume, multa lume ar prefera oricand o bucata de friptura in locul unei salate cu spanac si broccoli. Dar, cand te gandesti ca leguminoasele contin o multime de vitamine si antioxidanti care lupta impotriva semnelor imbatranirii, parca acea frunza de salata nu mai arata asa de rau! Vitaminele A, C si B3 sunt grozave pentru piele, producand si mentinand elasticitatea, respectiv reducand hiperpigmentarea. Printre vegetalele recomandate pentru un ten frumos se numara spanacul, cartofii dulci, portocalele, ardeii rosii, sparanghelul si ciupercile.

Consumi zahar in cantitati mari
Acea cupa de inghetata face ravagii nu numai la nivelul siluetei, ci si la cel al pielii. Mancarurile care contin zahar in componenta lor, cum ar fi painea alba, chipsurile, gogosile si multe altele, iti ridica imediat nivelul de zahar din sange, ducand la inflamatii ale pielii. Desi nu exista o legatura directa intre formarea acneei si zahar, anumite experimente arata ca oamenii care mananca zilnic dulciuri sunt mai predispusi la un ten acneic, decat cei care consuma zahar in moderatie. In plus, zaharul are un efect negativ asupra colagenului din piele, lasand tenul uscat si lipsit de elasticitate si, astfel, predispus la aparitia ridurilor. Daca nu te poti tine departe de dulciuri, incearca sa inlocuiesti zaharul cu indulcitori naturali, cum ar fi siropul de stevie, sau cu fructe uscate.

Nu poti renunta la fumat
Inainte de a-ti aprinde o noua tigara, nu uita ca nu numai plamanii tai au de suferit in urma acestui obicei nesanatos. Conform unor studii, persoanele fumatoare se confrunta cu riduri premature in jurul buzelor si ochilor. S-a dovedit faptul ca fumatul scade transportul de oxigen si nutrienti catre celulele pielii, facand o constrictie la nivelul vaselor de sange si reducand circulatia. Daca inca nu te-am convins de efectele nocive ale fumatului, Societatea Americana a Cancerului ne atentioneaza ca fumatul poate afecta fiecare organ din corp, ducand, de multe ori, la stadii de cancer terminal.

Bei prea mult alcool
Exista un motiv pentru care nimeni nu arata bine dupa o seara de consumat alcool prin baruri sau la petreceri. Studiile arata ca alcoolul scade nivelul antioxidantilor din organism, astfel ducand la inflamatii si uscaciune la nivelul pielii. Cu toate astea, nu exista o legatura directa intre alcool si formarea ridurilor premature. Daca nu poti rezista tentatiei unui pahar de vin, ai voie sa te bucuri de acest moment de relaxare, numai sa nu depasesti limita. Este bine sa fii atenta si la ingredientele bauturii, mai exact la combinatiile cu sucuri si lichior, ce de obicei contin mult zahar care, dupa cum stim, este daunator pentru ten.

Ai grija la expresiile faciale
Nu spunem acum sa stai ca o stana de piatra si sa ii lasi pe cei din jurul tau sa-ti ghiceasca emotiile. Ne referim mai degraba la acele emotii negative pe care le porti in gand si pe care le poti reda cand te incrunti. Daca ai obiceiul de a-ti exterioriza trairile prin redarea anumitor expresii faciale, poate ca ar fi mai bine sa constientizezi momentele in care simti ca te-ai incruntat prea mult si sa iti mai relaxezi muschii fetei. In plus, nimanui nu-i place sa vada o fata trista!

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri care ne imbatranesc prematur