Obiceiuri care duc la imbatranirea pielii

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca nu ne mai place ceea ce vedem in oglinda si simtim ca imbatranim prea repede inseamna ca e timpul sa ne reevaluam obiceiurile zilnice, sa le identificam pe cele care grabesc imbatranirea noastra si sa le schimbam. Avem prea multe sarcini zilnice care ne creeaza o stare de stress, de aceea ne este trebuie sa ne concentram pe cele mai importante si sa incepem o a doua sarcina abia dupa finalizarea primeia. Incepem sa dormim mai putin de 7-8 ore, fapt care duce la aparitia cearcanelor si ne induce o stare continua de oboseala.

Ne place sa ne uitam prea mult la televizor si petrecem prea mult timp sezand. Specialistii au ajuns la concluzia ca fiecare ora petrecuta in fata televizorului ne reduce speranta de viata cu 22 de minute deoarece in tot acest timp suntem inactivi, iar corpul nostru incepe sa depoziteze zahar in celule si sfarsim prin a ne ingrasa. Nu folosim crema de ochi, care trebuie sa fie bogata in vitamina A, C si E, acid hialuronic, colagen si elastina (care dau pielii suplete, ajuta la înlaturarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi). Pielea din jurul ochilor este mai subtire si de accea trebuie sa-i acordam mai multa atentie.

Folosim crema de protectie solara doar in timpul verii, desi noi ne expunem zilnic razelor ultraviolete ale soarelui. Ni se recomanda folosirea zilnica a unei creme cu factor de protectie solara UVB si UVA, cumprins intre 30 si 50. Ne machiem prea mult cu produse ce contin chimicale, coloranti si agenti ai alcoolului ce ne pot usca pielea prin eliminarea uleiurilor naturale proprii. Acest lucru contribuie si el la imbatranirea prematura si aspecul neplacut al pielii. Trebuie sa avem grija ce fel de creme aplicam pe fata noastra zilnic. Alungam grasimile din alimentatie, insa sunt unele grasimi benefice organismului nostru precum acizii grasi Omega 3, ce se gasesc in peste ca somonul si macrou, dar si in nuci si seminte. Acestea mentin pielea supla, prevenind astfel aparitia ridurilor.

Iarna mentinem temperatura camerei mai ridicata decat ar fi normal, umiditatea scade, iar pielea noastra tinde sa se usuce. Este recomandata plasarea unui umidificator sau un bol de apa rece in camera, ca o modalitate de a recupera o parte din umiditatea pierduta, care trebuie sa se mentina intre 40-60 %. Cele 30 de minute de miscare in fiecare zi sunt obligatorii pentru a ne mentine sanatatea si greutatea corporala in limite normale. Eforul fizix ne ajuta sa eliminam toxinele si imbunatateste aspecul pielii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri care duc la imbatranirea pielii