Obiceiuri care ar putea stimula memoria si inteligenta

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru memorie

Pierderea functiei cerebrale se produce pe masura ce imbatranim, insa procesul poate fi incetinit cu ajutorul exercitiilor mentale, spun cercetatorii. Cu cat exersam mai mult, cu atat ne putem stimula si mentine inteligenta, concentrarea si memoria.

Diferite studii Harvard evidentiaza progresele realizate in domeniul neurostiintei si a capacitatii cognitive si arata ca nu exista niciun motiv pentru care creierul ar trebui sa isi piarda capacitatile odata cu inaintarea in varsta, scrie medium.com. Prin stimularea functiilor creierului cu ajutorul catorva exercitii simple, va puteti pastra memoria in forma, rezultatele putandu-se observa in ceea ce priveste nivelul de concentrare si inteligenta.

Invata ceva nou 
Daca ati dorit vreodata sa cantati la chitara sau sa invatati sa vorbiti in franceza, acum este momentul sa o faceti. Invatand ceva nou, in special o limba straina sau folosirea unui instrument muzical, este o modalitate fantastica de a mentine functiile creierului.

Mediteaza si fii prezent 
Stim cu totii importanta capacitatii de a lua o pauza de la aceasta lume nebuna si de a fi prezenti din cand in cand. Meditatia a dovedit in mod constant ca ofera numeroase beneficii in acest sens. Un studiu recent efectuat la UCLA, care a folosit tehnica RMN pentru a scana creierul subiectilor a constatat ca meditatia nu doar ca poate scadea nivelul stresului si poate amplifica fericirea, dar ajuta si la pastrarea functiilor creierului.

Exercitiul mainilor 
Daca sunteti dreptaci, faceti un efort sa utilizati frecvent mana stanga pentru a efectua diferite activitati. Ganditi-va la sarcini simple, de zi cu zi, cum ar fi perierea dintilor, folosirea furculitei sau schimbarea canalului TV. Folosind mana non-dominanta, aceasta va provoca creierul sa munceasca mai mult, stimuland astfel o parte care nu este folosita.

Dormi suficient
Stiinta a dovedit ca somnul contribuie direct la formarea de noi celule nervoase in creier. Lipsa acestuia, prin urmare, reduce numarul celulelor ce ar trebui produse in fiecare zi. Somnul este, de asemenea, necesar pentru ca mintea sa proceseze informatiile pe care le-a primit si sa formeze amintiri noi, pe termen lung.

Fa miscare
Studiile au aratat ca miscarea este una dintre cele mai eficiente modalitati de a va asigura buna functionare a creierul pe termen lung. Fie ca este vorba de mersul la sala sau urcatul scarilor mai des, amintiti-va ca orice este benefic pentru inima voastra este bun si pentru creier, de asemenea.

Gandeste pozitiv
Gandirea pozitiva poate activa capacitatea creierului de adaptare. Cercetari recente ale mai multor universitati au constatat ca cei care au avut mai mare incredere in sine si au cultivat atitudinea pozitiva au avut cele mai bune rezultate atunci cand le-au fost verificate functiile creierului.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri care ar putea stimula memoria si inteligenta