Obiceiuri alimentare care pot duce la aparitia diabetului

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dat fiind faptul ca avem o viata destul de agitata si incarcata, ne este destul de greu sa ne gandim de doua ori inainte de a ne bucura de mesele pe care le mancam. Ca sa fim sincere, mancarea gustoasa ne face sa ne simtim bine si sa uitam de stres si de grijile de zi cu zi. Tocmai de aceea, ne este destul de greu sa avem obiceiuri culinare sanatoase si un stil de viata echilibrat. Totusi, trebuie sa retinem ca a preveni este mai bine decat a trata… Iata cateva obiceiuri culinare daunatoare pentru sanatatea noastra ce pot cauza diabet:

Obicei daunator: sarim peste micul dejun
Cel mai important cand ne gandim la propria alimentatie este sa retinem faptul ca trebuie sa consumam un mic dejun de rege, un pranz de print si o cina de cersetor. Desi la prima vedere aceasta ‘vorba din popor’ ne poate amuza, ea afirma, in termeni metaforici, cum ar trebui de fapt sa arate o alimetatie echilibrata a unei persoane. Gandindu-ne la programul nostru zilnic, ne dam seama cu usurinta ca suntem, de obicei, destul de dezordonati cand vine vorba de mese si de cantitatea de mancare continuta de acestea. Dimineata, grabindu-ne sa ajungem la serviciu, sarim peste micul dejun si il inlocuim cu o cafea sau, intr-unul din cazurile bune, cu un suc natural. Seara, cand ne intoarcem acasa obositi si infometati avem tendinta sa mancam alimente grele pentru stomac, in cantitati deloc neglijabile. Acest comportament alimentar poate duce, in timp, la obezitate, o cauza majora de aparitie pentru diabet.

Obicei daunator: ne plac dulciurile
obiceiuri care duc la diabetIti plac dulciurile? Atunci cand vezi ciocolata sau un desert apetisant nu te poti abtine sa nu il gusti? Important pentru sanatatea ta este sa inveti sa ai un regim alimentar echilibrat si un stil de viata mai sanatos. Trebuie sa stii care este limita de zaharuri pe care organismul tau o poate consuma fara a se imbolnavi. Retine: daca iti place sa consumi dulciuri, trebuie si sa arzi zaharurile ori carbohidratii continuti de acestea. In caz contrar, exista mari sanse sa te imbolnavesti de diabet.

Obicei daunator: avem atractie catre mancarea de tip fast-food
Si nu doar fast-food. Lista poate fi completata de prajeli, clatite sau pizza. Asadar, daca ne formam obiceiul de a consuma des mancaruri care sunt pline de grasimi sau ulei, exista o mare sansa sa se imbolnavim de diabet de tipul 2. Ideal ar fi sa gasim alternative sanatoase la fiecare dintre placerile noastre culinare precum carnea slaba si preparatele gatite cu ulei de masline.

Obicei daunator: o rutina alimentara neregulata
Daca astazi ai trei mese pe zi, maine sase, iar poimaine niciuna – continuand constant sa ai o rutina alimentara neregulata – organismul tau va devein confuz si nu va sti cum sa se ‘apere’, cum sa isi echilibreze functiile. La fel, daca alegi sa mananci des in oras si nu mese gatite acase, efectele vor fi aceleasi. Un stil de viata (si de alimentatie) dezechilibrat are consecinte negative asupra sanatatii organismului nostru precum sansele crescute de a ne imbolnavi de diabet.

Obicei daunator: mancatul excesiv
Excesul nu are niciodata efecte pozitive fie ca este vorba despre stilul de viata, stilul de a manca etc. Caloriile pe care organismul nostru le asimileaza atunci cand ne bucuram de portii imense de mancare gustoasa sunt mult peste masura. Desi in momentul in care consumam desertul preferat ori o portie de mancare ce ne gadila papilele gustative avem o senzatie placuta, in realitate nu facem altceva decat sa ne bombardam organismul, sa ne suprasolicitam sistemul digestiv si organele interne. Daca mancam necontrolat, exista o mare posibilitate sa ne crestem sansele de a face diabet.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiuri alimentare care pot duce la aparitia diabetului