Obiceiul care te ajuta sa traiesti mai mult

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru femeie bea din ceasca

Potrivit unui studiu realizat în zece tari europene si în Statele Unite consumul regulat de cafea, poate avea efecte pozitive asupra sanatatii pe termen lung. Astfel, persoanele care consuma aproximativ trei cesti de cafea pe zi, inclusiv decofeinizata, ar avea o speranta de viata mai mare în comparatie cu cele care nu au acest obicei, conform datelor cercetarii europene care a analizat date de la 520.000 de barbati si femei cu varsta peste 35 de ani care au luat parte, timp de 16 ani, la studiul EPIC (European Perspective Investigation into Cancer and Nutrition), precizeaza Agerpres.

''Am constatat ca un consum crescut de cafea a fost asociat unui risc mai mic de mortalitate de orice cauza, în special ca urmare a bolilor circulatorii si ale sistemul digestiv'', a declarat Marc Gunter, reprezentant al Agentiei Internationale de Cercetare în Domeniul Cancerului, unul dintre principalii autori ai studiului.

Acesta reprezinta studiul cu cea mai mare anvergura desfasurat vreodata în Europa cu privire la efectele cafelei asupra sanatatii si longevitatii, cea mai populara bautura din lume, cu circa 2,25 miliarde ce cesti consumate zilnic, mai arata sursa citata.

''Aceste rezultate au fost similare în zece tari europene cu obiceiuri si culturi diferite'', a precizat Marc Gunter.

Studiul ''ofera, de asemenea, informatii importante cu privire la posibilele mecanisme care stau la baza efectelor benefice ale cafelei'', excluzand cofeina.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: obiceiul care te ajuta sa traiesti mai mult