O noua idee a cercetatorilor pentru ca oamenii sa aiba mai mult par

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista mai multe feluri de tratamente potentiale pentru pierderea parului, inclusiv pastile, injectii si altele; dar acum, cercetatorii au venit cu o noua idee: mirosul lemnului de santal sintetic. Pielea este capabila sa raspunda la stimulii externi, cu ajutorul unui receptor olfactiv numit OR2AT4 care joaca un rol in varii procese fiziologice, precum repararea unei rani, scrie descopera.ro, care citeaza New Scientist.

Ralf Paus, de la Universitatea Manchester (Marea Britanie), si colegii sai au spus ca exista deja suficiente dovezi ca aparitia parului nou este strans legata de aceleasi „unelte” moleculare care creeaza piele noua dupa o rana. Astfel, este posibil ca receptorul OR2AT4 sa repare si parul.

In urma analizelor, cercetatorii au gasit o crestere cu 25-30% in secretia hormonului din scalp care duce la cresterea parului. Cu alte cuvinte, hormonul joaca un rol important in promovarea cresterii parului. De asemenea, interactiunea dintre molecule si receptor au intarziat si moartea naturala a celulelor implicate in formarea parului, ducand la o faza mai lunga a cresterii parului.

„Am aratat pentru prima data ca un organ uman poate fi reglat printr-un odorizant foarte raspandit in comert. Organul trebuie sa fie stimulat in permanenta de receptorii olfactivi pentru cresterea optima”, a precizat Paus.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: o noua idee a cercetatorilor pentru ca oamenii sa aiba mai mult par