O bacterie care mananca tesutul uman ameninta oamenii care merg la plaja

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oameni la plaja

Un caz recent din Statele Unite a evidentiat o femeie care a fost infectata cu Vibrio vulnicus, o bacterie care duce la gangrenarea tesutului uman. Expertii sustin ca exista posibilitatea ca acesta sa nu ramana un caz izolat, fiind nevoie de studii de amploare asupra apei din mari si oceane.

Bonita Fetterman, din Lumberton, Carolina de Nord, a vizitat Plaja Myrtle impreuna cu familia sa. Aceasta si-a pierdut echilibrul si s-a taiat la picior. Fiind o rana superficiala, nu a luat-o in considerare si a intrat mai tarziu in ocean, scrie descopera.ro, care citeaza Live Science.

Dupa intoarcerea sa in Carolina de Nord, piciorul ei a inceput sa se umfle si sa devina vanat, fiind dusa de urgenta la spital. Medicii au aflat ca femeia a fost infectata cu o bacterie care nu numai ii mananca tesutul, ci si ii ameninta viata.

De asemenea, expertii au aflat ca este vorba de o bacterie numita Vibrio vulnificus, care se gaseste in apele calde (cel putin 18 grade Celsius) si este prezent la niveluri ridicate in perioada mai - octombrie.

De obicei, oamenii devin infectati cu aceasta bacterie atunci cand consuma hrana marina infectata. Cazul de sus, in care bacteria a intrat in organism printr-o rana, este rar, dar riscul este prezent si poate pune in pericol viata individului.

in ceea ce priveste acest caz, femeia este deocamdata intr-o stare stabila, datorita faptului ca a mers imediat la spital dupa ce primele simptome au devenit observabile, dar va fi nevoie de interventie chirurgicala pentru a inlatura tesutul afectat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: o bacterie care mananca tesutul uman ameninta oamenii care merg la plaja