Nutritionistii recomanda aceste grasimi daca vrei sa slabesti

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Nutritionistii recomanda aceste grasimi daca vrei sa slabesti

Grasimile au fost incriminate multi ani pentru efectele lor nocive asupra organismului, iar majoritatea celor care vor sa slabeasca le-au exclus din dieta. Problema este ca organismul nu poate supravietui fara grasimi. Trebuie insa sa stii sa le alegi pe cele potrivite.

Grasimile bune sunt cele mononesaturate si polinesaturate, dintre acestea cele mai utile organismului nostru fiind cele mononesaturate. Grasimi bune sunt si acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6 care ne ajuta totodata sa ne mentinem silueta, fiind implicati in procesele de mobilizare a grasimilor din depozitele adipoase. Iata ce grasimi recomanda nutritionistii celor care vor sa slabeasca:

1. Grasimile din peste
Pestele contine grasimi de cea mai buna calitate, care satisfac atat necesarul organismului, cat si grasimi care intervin in sanatatea sistemului nervos, a ficatului si in procesul de slabire sau de mentinere a siluetei.

Pestele gras precum somonul are un continut ridicat de acizi grasi (omega-3) ce au un rol antiinflamator si stopeaza depunerea grasimii din jurul abdomenului.

Este indicat sa mancati peste proaspat santamanal, gatit prin fierbere, pe gratar sau la cuptor, nu prajit.

2. Maslinele si uleiul de masline
Acidul oleic din continutul maslinelor este un fel de grasime care stopeaza depunerea de grasimi si ofera o senzatie se satietate pentru o perioada mai mare de timp.

3. Nucile
Nucile contin grasimi si acizi grasi de care organismul nostru are nevoie, precum si vitamine din compexul B utle bunei functionari a creierului. Consumati nuci ori de cate ori aveti ocazia, chiar si zilnic - insa nu depasiti o mana de miez de nuca pe zi.

Intre nucifere, un loc aparte il ocupa fisticul. Are un continut ridicat de acid linoleic, ce intensifica arderea grasimilor si poate accelera metabolismul.

4. Semintele
Miejii de seminte contin fibre, grasimi de buna calitate si vitamine. Isi pastreaza proprietatile atat timp cat nu ii coaceti - consumati-i cruzi.

5. Avocado 
Acest fruct contine grasimi bune, iar o cana de avocado va asigura circa 45% din necesarul zilnic de fibre, ce va regla digestia. Se poate adauga in salate pentru a deveni mult mai consistente. Consumati avocado saptamanal.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nutritionistii recomanda aceste grasimi daca vrei sa slabesti