Nucile sunt foarte sarace in zahar, ceea ce le face un aliment de baza pentru diabetici

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru nuci

Nucile
contin un procent mic de b, contribuind la ameliorarea diabetului. In acest caz, se recomanda utilizarea urmatorului remediu: Ia cojile verzi de nuc, striveste-le si pune peste ele alcool in raport de 5 la 1. Apoi, lasa-le sa stea la macerat intr-o sticla inchisa la culoare 30 de zile. Cei care au diabet zaharat pot lua 1 lingurita din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poti folosi solutia si ca antiinflamator, antiseptic si bactericid. De asemenea, remediul ajuta la stimularea digestiei.

Nucile constituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului.

Sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati (aprox. 72%), precum este acidul oleic si o excelenta sursa de acizi grasi esentiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) si acidele arachidonice. Introducerea regulata in meniu a nucilor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism. Studiile au scos in evidenta ca dieta mediteraneana, bogata in acizi grasi de omega 3 ajuta la prevenirea bolilor arterelor coronariene si a infarctului prin favorizarea profilului unui sange sanatos.

Doar 25 de grame de nuci contin peste 90% din DZR de acizi grasi omega 3. Studiile au indicat ca acestia, in virtutea actiunii antiinflamatoare, ajuta la scaderea riscului de aparitie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor si a cancerului la san, colon si prostata, precum si a infarctului.

Nucile sunt bogate in substante fitochimice, care isi aduc aportul la activitatea antioxidanta, incluzand melatonina, acidul elagic, vitamina E, carotenoidele si compusii polifenolici. Aceste substante ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, inflamatiilor, bolilor neurologice si imbatranirii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nucile sunt foarte sarace in zahar  ceea ce le face un aliment de baza pentru diabetici