Nucile si semintele combat obezitatea

Posted by admin. on Friday, May 29, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Obisnuiesti sa mananci nuci si seminte dupa-amiaza? Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii, a dovedit ca acest obicei alunga senzatia de foame contribuind la combaterea obezitatii, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Gustarile de dupa-amiaza, care contin in special alimente bogate in proteine si in soia, reduc senzatia de foame. Ele elimina, totodata, nevoia de a consuma alimente nesanatoase, bogate in grasimi.

"Studiul nostru a aratat ca gustarile bogate in proteine, servite dupa-amiaza, ii ajuta pe adolescenti sa isi amelioreze calitatea dietelor lor si sa isi controleze apetitutul", a declarat Heather Leidy, coordonatorul studiului.

Studiul, publicat in Journal of Nutrition, a fost realizat pe adolescenti si tineri de ambele sexe, cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani.

Voluntarii aveau greutati corporale normale sau erau supraponderali iar testele au aratat ca astfel de gustari au influentat in mod pozitiv performantele cognitive si starea de dispozitie.

sursa: ele.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: gustari sanatoase  obezitate