Nu sta mai mult de 3 ore pe scaun ca sa traiesti mai mult!

Posted by admin. on Monday, February 2, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Am putea trai mai mult cu doi ani daca nu am petrece mai mult de trei ore pe zi asezate pe scaun.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Cambridge au descoperit că speranta de viata a oamenilor ar putea creste cu doi ani, daca acestia nu ar sta mai mult de trei ore pe zi asezati.

Totodata, specialistii au stabilit ca ne putem prelungi viata cu 1,4 ani daca am miscora durata de timp petrecuta, in fiecare zi, in fata televizorului.

Studiul publicat in British Medical Journal arata ca statul jos timp indelungat favorizeaza aparitia bolilor de inima si a diabetului, ambele fiind asociate cu riscul de deces prematur.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii de la Universitatea din Cambridge au analizat 167.000 de persoane, fara sa ia insa in considerare stilul lor de viata. Din acest motiv, profesorul David Spiegelhalter, expert in calcularea riscurilor, a atras atentia ca rezultatele cercetarii vizeaza intreaga populatie, in medie, si este greu de precizat pe fiecare individ in parte cat de mult bine le face faptul ca se ridica de pe canapea.

Insusi Spiegelhalter a recunoscut, insa, ca recomandarea celor trei ore petrecute pe scaun pe zi este foarte optimista, cu atat mai mult cu cat multi oameni din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare lucreaza la birou, opt-zece ore pe zi.

sursa: lyla.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: avertisment  sanatate  sedentarism  statul pe scaun  viata lunga