Nu imprumuta niciodata aceste cosmetice

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cosmetice

Oricat de generoasa ai fi si oricat de mult iti pasa de persoana care are nevoie de ele, unele cosmetice trebuie sa fie folosite numai de tine. Riscurile la care te expui sunt prea mari pentru a fi neglijate. Iata 6 exemple:

Rujurile, gloss-urile sau balsamul de buze
Orice produs cosmetic care iti atinge buzele nu se imprumuta niciodata! Fie ca este vorba de rujuri, glossuri, balsam de buze sau creion de contur. Daca sunt folosite si de altcineva in afara de tine, pot fi contaminate cu virusuri si bacterii care vor fi apoi transferate pe buzele tale la prima aplicare. Te poti contamina in acest fel cu virusul Herpes simplex, dar si cu virusul hepatitei A, B sau chiar C, daca persoana careia i-ai imprumutat produsul cosmetic are o leziune la nivelul buzelor. Nu testa niciodata rujurile tester din magazine direct pe buze!

Creionul dermatograf
Pentru ca se aplica pe mucoasa ochiului, creionul dermatograf este un alt produs cosmetic pe care nu ar trebui sa-l imparti cu prietenele tale. Prin intermediului lui se pot transmite bacterii care provoaca infectii la nivelul ochilor, cel mai des intâlnita fiind conjunctivita. De asemenea, fardurile de pleoape si aplicatoarele acestora nu ar trebui imprumutate niciodata.

Pensulele pentru machiaj
Daca iti imprumuti pensulele pentru machiaj, risti ca acestea sa fie contaminate cu bacterii sau virusuri care iti pot cauza foarte multe neplaceri. De la bacterii care provoaca forme grave de acnee si pâna la ciuperci care iti afecteaza serios pielea, toate acestea se pot transmite prin folosirea la comun a unei pensule de machiaj. Chiar si in cazul in care nu ai imprumutat niciodata pensulele pentru machiaj, este obligatoriu sa le speli des cu sapun antibacterian si apa fierbinte si sa le lasi la uscat. Iar daca apelezi la serviciile unui makeup artist, intreaba daca pensulele au fost dezinfectate inainte de a incepe machiajul.

Batonul corector
Folosit pentru a ascunde cosurile si imperfectiunile tenului, batonul corector nu ar trebui imprumutat niciodata! Pentru ca unele persoane il aplica direct din tub pe piele, riscurile ca acesta sa se contamineze cu bacterii care provoaca infectarea porilor sunt foarte mari.
Este valabil si in cazul corectorului lichid, prevazut cu pensula de aplicare.

Antiperspirantul si deodorantul stick sau roll-on
Aceste produse de ingrijire personala se aplica direct pe piele, la subrat, o zona a corpului cu piele sensibila. Fiind un loc umed si unde temperatura este mai mare decât in restul corpului, zona de subrat este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor sau ciupercilor. De aceea, este un adevarat pericol pentru sanatatea sa le imprumuti altor persoane deodorantul sau antiperspiratul stick sau roll-on.

Ceara pentru epilare
Kit-urile pentru epilare cu ceara calda care pot fi folosite acasa au devenit tot mai populare in ultima perioada. Dar spre deosebire de ceara refolosibila din saloanele cosmetice, care este incalzita la temperaturi foarte mari pentru a fi sterilizata, epilatoarele cu ceara pentru acasa nu au aceasta functie. Iar daca imprumuti acest aparat pietenelor tale, risti sa ai de-a face cu probleme serioase de sanatate. Pot fi transmise ciuperci, virusuri sau bacterii precum stafilococul auriu, herpes simplex sau virusul HPV. Acelasi lucru este valabil si in cazul epilatorului electric sau a aparatului de ras, acesta din urma fiind si mai periculos prin faptul ca poate transmite inclusiv virusul HIV sau virusul hepatitei C.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nu imprumuta niciodata aceste cosmetice