Nu consuma otet din cidru de mere daca iei aceste medicamente!

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cidru de mere

Otetul din cidru de mere
care este organic, nefiltrat si nepasteurizat aduce o multime de beneficii pentru sanatate. Multe persoane aleg sa-l consume, deoarece s-a dovedit ca are si proprietatea de a arde grasimile, fiind un adjuvant util in curele de slabire. 

Un studiu recent realizat arata ca datorita enzimelor benefice pentru digestie care se regasesc in otetul din cidru de mere nepasteurizat se reduce riscul de cancer esofagian cu pana la 37%. 

Otetul din cidru de mere are un puternic efect antibacterial si antifungic, fiind util in tratarea infectiilor. De asemenea, cercetatorii au subliniat ca otetul din cidru de mere reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului LDL (rau), protejand inima de boli grave. si pentru diabetici s-a dovedit foarte util consumul otetului din cidru de mere, doarece are capacitatea de a scadea nivelul glicemiei din sange. 

insa, chiar daca este considerat un aliment esential pentru sanatate si a fost folosit de multa vreme pentru tratarea anumitor probleme este foarte important sa nu-l consumi in combinatie cu anumite medicamente. Atunci cand este combinat cu anumite medicamente, otetul din cidru de mere interactioneaza cu substantele chimice si poate sa scada nivelul de potasiu din organism, avertizeaza site-ul Health and Healthy Living. De aceea, ar fi de preferat sa nu consumi cantitati mari de otet din cidru de mere daca iei urmatoarele medicamente: 

Digoxin sau Lanoxin
Sunt prescrise pentru problemele la inima. Daca urmezi tratament cu aceste medicamente nu trebuie sa consumi otet din cidru de mere, deoarece acesta poate bloca absorbtia potasiului in organism, crescand astfel riscul de aparitie a efectelor adverse precum tulburari de dispozitie, voma, tulburari de vedere, ameteala si diaree.

Diuretice
Aceste medicamente sunt adesea folosite si pentru a scapa de senzatia de balonare, deoarece stimuleaza eliminarea excesului de apa din corp. Potasiul este un mineral care mentine un echilibru al lichidelor din corp. Otetul din cidru de mere scade nivelul de potasiu din corp, astfel ca poti sa te confrunti cu o deshidratare excesiva.

Insulina
Este folosita de persoanele diabetice pentru a mentine sub control niveul glicemiei din sange. Chiar daca otetul din cidru de mere poate sa echilibreze nivelul glicemiei, unele studii au aratat ca nu este deloc recomandat sa fie administrat in combinatie cu insulina. Prin asocierea otetului cu insulina se reduce nivelul de potasiu si scade foarte mult glicemia. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nu consuma otet din cidru de mere daca iei aceste medicamente!