Nu consuma ghimbir daca ai aceste probleme medicale!

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ghimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri stravechi pentru a vindeca diverse afectiuni. Cercetatorii au identificat peste 500 de compusi in radacina de ghimbir, care actioneaza asupra intregului organism. Unul dintre cele mai specificate beneficii ale ghimbirul se refera la proprietatea lui de a ajuta digestia si a favoriza eliminarea toxinelor din corp. Insa, exista si situatii in care ghimbirul poate sa faca mai mult rau. 

Nu consuma ghimbir daca ai boli de sange
Ghimbirul este un remediu excelent pentru persoanele care sufera de diabet, obezitate sau boala arteriala periferica pentru ca stimuleaza circulatia sangelui. Insa, persoanele care sufera de hemofilie ar trebui sa stea departe de ghimbir, avertizeaza specialistii. Aceasta boala ereditara face ca sangele sa nu se coaguleze normal, astfel ca cea mai mica taietura poate sa puna in pericol viata persoanei care sufera de hemofilie. Potrivit specialistilor, ghimbirul nu trebuie consumat de persoanele care sufera de hemofilie pentru ca acesta anuleaza efectele tratamentului medicamentos. 

Nu consuma ghimbir cand iei aceste medicamente!
Ghimbirul are proprietatea de a reduce tensiunea arteriala, iar atunci cand este combinat cu medicamentele adminstrate pentru hipertensiune arteriala poate sa fie foarte periculos pentru sanatate, avertizeaza specialistii. Nu consuma ghimbir daca faci tratament pentru hipertensiune arteriala si nici daca iei medicamente anticoagulante, beta-blocante sau insulina. 

Ghimbirul este periculos pentru persoanele foarte slabe
Daca ai o greutate sub limita normala si esti subponderala este foarte periculos sa consumi cu regularitate ghimbir. Aceasta radacina este bogata in fibre si stimuleaza enzimele digestive, lucru care conduce la arderea grasimilor si la o pofta scazuta de mancare. Astfel ca daca esti foarte slaba si trebuie sa pui cateva kilograme pe tine, nu consuma niciodata ghimbir sau suplimente cu ghimbir. In aceasta situatie, ghimbirul poate sa genereze tulburari ale menstruatiei, caderea parului si pierderea masei musculare. 

Nu consuma ghimbir in ultimul trimestru de sarcina!
Ghimbirul contine substante stimulante care sunt benefice pentru sanatatea musculaturii, insa pot sa faca rau in ultimul trimestru de sarcina, deoarece cresc riscul de contractii premature. Prin urmare, evita ghimbirul in ultimul trimestru de sarcina! Specialistii sustin ca in cantitati mici, ghimbirul poate sa inlature greata de dimineata care apare la femeile insarcinate in primele luni de sarcina.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nu consuma ghimbir daca ai aceste probleme medicale!