Noul tratament neobisnuit care poate trata leziunile la coloana

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coloana vertebrala

Dupa o leziune la coloana vertebrala, apar rani secundare provocate de inflamatie si de cicatrizari, care inhiba abilitatea sistemului nervos de a se repara. De aceea, un material biodegradabil alcatuit din nanoparticule injectat dupa aparitia unei leziuni care inhiba aceste procese poate fi o solutie utila in tratamentele viitoare ale clinicilor.

Cercetatorii de la Northwestern University Feinberg School of Medicine au realizat experimente pe soareci, unde i-au injectat cu aceste nanoparticule, scrie descopera.ro, care citeaza Daily Accord. Savantii au observat ca soarecii s-au refacut mai repede dupa o leziune decat grupul de control. „Nu este un remediu. Tot ramane leziunea initiala, dar am putut preveni ranile secundare”, a precizat Jack Kessler, profesor de neurologie si co-autor al studiului. „Este un potential tratament interesant. Credem cu tarie ca poate fi folosit in medicina”, a adaugat acesta.

Este nevoie de mai multe studii pentru a confirma siguranta nanoparticulelor, desi savantii nu au observat pana acum niciun semn de toxicitate. Nanoparticulele functioneaza prin atasarea la celulele care cauzeaza inflamatia si le redirectioneaza catre splina. Particulele sunt constituite din PGLA (Poly Lactic-co-Glycolic Acid), o substanta biocompatibila care este deja aprobata de FDA (Food and Drug Administration) pentru utilizarea in suturi reabsorbante.

„Noul tratament este neobisnuit intrucat are potentialul de a fi transferat direct la utilizarea pe oameni”, a afirmat Kessler. „Tot ce trebuie sa facem este sa-l injectam in sange. Nu necesita interventie chirurgicala sau alta interventie laborioasa”. De asemenea, nanoparticulele sunt foarte stabile si pot fi tinute in seringi. „Un paramedic la locul accidentului poate administra imediat aceasta injectie”, a mentionat cercetatorul. Spre deosebire de alte metode care incearca sa opreasca inflamatia, noul tratament nu afecteaza si celulele benefice care incearca sa repare leziunea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: noul tratament neobisnuit care poate trata leziunile la coloana