Noi atentionari privitoare la implanturile PIP

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Din ce in ce mai multe femei atunci cand recurg la o interventie de marire a sanilor, sunt interesate de costul implanturilor si nu de calitatea acestora. Ca urmare, multe clinici recurg la strategii de aplicare a unor implanturi ieftine, pentru a atrage cat mai multe cliente. O estimare realizata de Ministerul Sanatatii din Franta arata ca intre 400.000 si 500.000 de femei (majoritatea din America Latina, Spania si Marea Britanie) sunt purtatoare ale protezelor companiei Poly Implant Prothese (PIP).

Oficial, implanturile PIP se rup foarte usor si contin aditivi toxici care nu sunt compatibili cu organismul uman. Reactiile adverse sunt multiple, de la respingerea materialului de catre corp pana la cazuri de cancer mamar, asa cum s-a intamplat in Franta. "Nu am utilizat niciodata implanturi PIP sau Rofil pentru marirea sau reconstructia de san. In schimb, am indepartat cateva proteze de silicon produse de aceasta companie, de cand a inceput valul de informare pe canalele media. Cele mai multe probleme sunt legate de ruptura invelisului si contractia capsulara. Nici una dintre paciente nu avea cancer la san. Nu va impacientati, sfatul meu pentru toate femeile aflate intr-o astfel de situatie este sa isi faca o ecografie mamara si ulterior sa-si schimbe implanturile", a declarat Dr. Calin Dobos, medic estetician in cadrul Clinicii Hyperion din Galati.

In Romania abia acum dupa un an de la prima mediatizare, femeile au inceput sa se informeze despre riscurile oferite de aceste tipuri de implanturi si isi manifesta dorinta de a le inlocuri, desi in media apare clar necesitatea schimbarii lor, inca din 2010. "De cand s-au facut ultimele declaratii publice legate de pericolul la care se supun femeile purtatoare de implanturi PIP si Rofil, programarile pentru inlocuire au crescut considerabil", a mai adaugat Dr. Calin Dobos. Costurile de inlocuire a implanturilor variaza intre 2800 si 3300 de euro in functie de marca utilizata: Mentor, Matrix Natrelle sau Polytech 4TWO. Pretul include corset, internare, controale periodice si pansamente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: noi atentionari privitoare la implanturile pip