Ne ajută sau nu grepfrutul să slăbim? Ce spun medicii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ne ajută sau nu grepfrutul să slăbim? Ce spun medicii

Când vine vorba de pierderea în greutate, nu există o scurtătură prin care să sărim de dietă și de exercițiile fizice regulate. Printre cei care vor să slăbească circulă un mit: dacă mănânci grepfrut scapi negreșit de kilograme. Este adevărat sau nu acesta? Iată ce spun medicii!

De unde a apărut mitul
Oamenii cred că aciditatea ajută la arderea sau digestia grăsimilor. Probabil credința lor se bazează pe faptul că, în urmă cu mulți ani, sucul de fructe acide a fost folosit de gospodine pentru curățarea și îndepărtarea petelor de grăsime. În timp, soluția s-a dovedit bună în treburile casnice, însă ea nu funcționează așa, odată ce se găsește în organism.
Alții cred că sucul accelerează metabolismul și, prin urmare, ajută la arderea grasimilor. Din nou, nu există nicio dovadă în acest sens, susțin specialiștii.

Care este adevărul
Bineînțeles, dacă ai de gând să consumi în fiecare dimineață o jumătate de grapefrut la micul dejun, în locul unei prăjituri, atunci vei pierde în greutate. Asta nu are nicio legătură cu faptul că grepfructul este un fruct citric.
 Singurul mod de a pierde în greutate este adopți un regim special pentru asta. Consumă cât mai multe fructe și legume proaspete, de sezon, renunță la alimentele industrializate și fă cât mai multă mișcare.
Grapefrutul este bogat în vitamine și nutrimenți de care organismul are nevoie, așa că este un aliment pe care trebuie să-l incluzi în dietă, dar trebuie să fii conștientă de faptul că fructul nu te scapă ca prin magie de kilograme.Un alt lucru pe care trebuie să-l reții despre grapefrut este că nu trebuie consumat dacă iei statine.

Sursa:   www.clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ne ajută sau nu grepfrutul să slăbim? ce spun medicii