Nautul: beneficii exceptionale pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru naut

Nautul face parte din familia leguminoaselor si are un gust amestecat de alune si amidon. Nautul poate fi, in functie de soi, negru, maro si rosu si este unul din alimentele de baza in bucataria din Orientul Mijlociu si India. Nautul este o leguminoasa foarte versatila care poate fi folosit pentru a gati orice fel de mancare si care poate fi incorporata in orice stil alimentar.

Partea cea mai frumoasa din poveste este ca pe langa gust si aroma, nautul vine cu o suma de beneficii exceptionale pentru sanatate.

1. Nautul este bogat in fibre, ideal in cursul dietelor. Nautul este bogat in fibre solubile si insolubile. in timp ce fibrele solubile ajuta la mentinerea controlului secretiei biliare, fibrele insolubile sustin digestia asigura un tranzit intestinal sanator si impreuna ajuta la pierderea in greutate. De asemenea ofera o placuta senzatie de satietate care te ajuta sa mananci mai putin.

2. O excelenta sursa de proteine. Exista alimente vegetale care sunt foarte bogate in proteine. Nautul este una dintre aceste vegetale, care este si o foarte buna sursa d eproteine, de foarte buna calitate. Aceasta faca ca nautul sa fie o buna solutie pentru dietele din timpul postului sau pentru vegetarieni, ori pentru persoanele care au probleme legate de consumul de proteine de orgine animala.

3. O sursa importanta de minerale. Nautul este o foarte buna sursa de minerale, iar printre acestea se remarca aportul bun de mangan. Acesta este un mineral foarte important pentru organism fiind esential pentru procesele de producere de energie in organism, dar si pentru procesele de aparare. in plus, este si un antioxidant excelent. Pentru a profita de aceste beneficii este suficienta o ceasca de naut de doua ori sau de trei ori pe saptamana. Cel mai bun mod de a-l consuma este sa-l fierbi cu putina sare. Nautul prajit, desi este mult mai gustos, pierde din calitati.

4. Sursa de fier si un aliment ideal pentru femei. Nautul este o foarte buna sursa de fier si unul din cele mai bune alimente pentru dieta femeilor. Nautul este excelent pentru femeile care alapteaza, dar si pentru gravide. Nautul este foarte usor digerabil ceea ce-l face ideal in dieta copiilor.

5. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange. Fibrele solubile din naut ajuta la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange. Nautul are un indice glicemic mic si produce carbohidrati cu ardere lenta. Combinata de proprietati face ca nautul sa fie ideal in cursul dietelor.

6. Bun pentru inima. Aportul regulat de naut ajuta la scaderea colesterolului rau din organism. Colesterolul crescut poate provoca accidente vasculare cerebrale si atacurile de cord, iar nautul are capacitatea de a reduce in mod natural colesterolul rau din organism. Nautul contine, de asemenea, cantitati mari de acid folic si magneziu, care sunt bune pentru ochi si pentru controlul fluxului sangvin si tonicitatea vaselor de sange mici.

7. Nautul este o foarte buna sursa de antioxidanti. Ideal pentru dieta femeilor, nautul contine fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului de san, protejeaza impotriva osteoporozei si calmeaza simptomele de la menopauza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nautul: beneficii exceptionale pentru sanatate