Multi dintre cei care au probleme cu urinatul frecvent sau pe timpul noptii fac aceasta greseala

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru urinat noaptea prostata

Multe persoane care acuza simptome urinare precum urinat in timpul noptii, urinat frecvent, jena la urinare aleg sa rezolve problema cu medicamente antiinflamatoare, inainte de a consulta un specialist. Mare greseala, spun medicii, care sustin ca automedicatia calmeaza initial neplacerile, insa, in cazul unui cancer, spre exemplu, nu face decat sa amane diagnosticul precoce.

Astfel de simptome impun neaparat o vizita la un urolog. "Cei mai nefericiti barbati sunt cei care se duc la operatie si nu spun medicului ca vor sa scape de urinatul in timpul noptii. Medicul il opereaza pentru ca e jetul urinar slab, prostata mare, dar pacientul in cap zice: o sa scap si de urinare din timpul noptii. De acest lucru nu va scapa pentru ca nu este de la prostata", declara dr. Andrei Manu Marin, medic primar urolog.

Ce ascunde urinatul frecvent in timpul noptii

Urinatul in timpul noptii poate indica o problema de circulatie. Implicit, este nevoie de atentia unui cardiolog. De asemenea, acest simptom poate indica si un adenom de prostata - o tumora benigna - dar poate fi vorba si de un cancer. De aceea e nevoie de un consult la urolog si nu de antiinflamatoare, care pot reduce, oarecum, simptomele.

"Tratamentul pe care pacientul il primeste poate sa intarzie descoperirea bolii pentru ca pacientul se simte mai bine cu un tramtent antiinflamator, considera ca nu mai trebuie sa vina la medic si atunci pur si simplu intarzie diagnosticul", sustine conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog.

Alte simptome din acest tablou includ presiunea scazuta a jetului urinar, ori durata prelungita a urinatului. 
"Exista posibilitatea sa aiba senzatia ca vezica ii ramine plina dupa ce a urinat. Este corect acest lucru pentru ca ii ramane urina in vezica", completeaza conf. dr. Ambert.

Ce trebuie facut daca aflati ca suferiti de adenom de prostata

In cazul in care mergeti la urolog si primiti diagnosticul de adenom de prostata, trebuie sa faceti control din sase in sase luni.
"Marea majoritate a pacientilor cu adenom de prostata au si hipertertensiune si se recomanda tratamentul cu medicamente care scad tensiunea. Unul din medicamentele care se recomanda in adenomul de postata scade si el tensiuenea si e posibil ca pacientul sa cada din picioare", precizeaza conf. dr. Ambert.

De la 40 de ani, este bine sa faceti macar un consult urologic anual, chiar in lipsa simptomelor.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: multi dintre cei care au probleme cu urinatul frecvent sau pe timpul noptii fac aceasta greseala