Motivul pentru care ranile unor oameni se vindeca mai greu decat ale altora

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rana usoara

O echipa de oameni de știinta din Marea Britanie a anuntat ca a descoperit motivul pentru care una din zece persoane se confrunta cu rani care se vindeca greu și care au potential fatal, informeaza Xinhua.

Noua cercetare desfașurata la Universitatea din Manchester a identificat o bacterie, prezenta in mod normal pe piele, ce poate ingreuna vindecarea ranilor.

Oamenii de știinta au descoperit ca in cazul deteriorarii unui receptor ce permite corpului sa recunoasca bacteria Pseudomonas aeruginosa rezultatul este o disfunctie și un dezechilibru. Conform dr. Sheena Cruickshank, acest dezechilibru are un impact deosebit de important asupra abilitatii de vindecare a unei rani.

Bacteria, care traiește in mod natural pe oameni, a fost asociata anterior cu infectia ranilor, o complicatie majora a leziunilor pielii care intarzie sa se vindece.

Cercetarea, condusa de Cruickshank și dr. Matthew Hardman de la Universitatea din Hull, a fost publicata in "Journal of Investigative Dermatology" și a fost finantata de Consiliul pentru Cercetare Medicala. Aceasta prezinta noi dovezi ce explica motivul pentru care 10% dintre persoane se vor confrunta cu o rana infectata care nu se va vindeca in mod corespunzator.

"Este impetuos necesar sa intelegem comunitatile de bacterii prezente pe pielea noastra și motivul pentru care multi dintre noi se vor confrunta cu rani care nu se vindeca", a declarat dr. Cruickshank. "Ranile pot fi cauzate de o multitudine de factori, de la traume la escare, insa infectia este o complicatie ce poate duce uneori la probleme medicale letale", a completat dr. Cruickshank, citat de Agerpres.

"Multe persoane se lupta cu rani care se vindeca greu, insa aceasta noua cercetare sugereaza ca tipurile de bacterii prezente (pe piele — n.r.) pot fi responsabile de imposibilitatea noastra de a ne vindeca, ceea ce este important de luat in calcul pentru gestionarea tratamentului leziunii", a precizat Cruickshank.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motivul pentru care ranile unor oameni se vindeca mai greu decat ale altora