Motivul pentru care nu ne putem abtine sa accesam retelele sociale

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru retele sociale

Cercetatorii sustin ca au descoperit motivul pentru care verificam deseori noutatile de pe Facebook. Conform unei noi cercetari, oamenii verifica deseori postarile noi de pe Facebook doarece aceasta activitate le creeaza o stare de bine, informeaza Independent. 

Chiar si privirea unui simbol asemanator cu cel al retelei sociale poate induce o stare de bine oamenilor. Dorinta de resimtire a acestei senzatii ii face pe oameni sa revina pe reteaua sociala. De asemenea, studiul sugereaza ca atunci cand persoanele nu mai doresc sa acceseze reteaua sociala simt lipsa placerii. Cand intra din nou pe reteaua sociala se simt vinovati. 

Expertii sustin ca acest sentiment de vinovatie care apare atunci cand nu poti renunta la retelele sociale are efecte daunatoare asupra psihicului uman. Cercetatorii au realizat doua studii in care au analizat persoane care utilizeaza Facebook deseori si persoane care utilizeaza rar reteaua sociala. In cadrul primului experiment, oamenii au fost rugati sa priveasca obiecte asemanatoare cu simbolul Facebook si apoi au privit un simbol chinezesc. Apoi au afirmat ce semnal este mai placut si care este mai neplacut. =

Persoanele care utilizeaza deseori reteaua sociala au sustinut ca imaginea cu un simbol asemanator cu cel al Facebook este mai placuta, spre deosebire de cel chinezesc ales de persoanele care nu accesau des reteaua sociala. In cadrul celui de-al doilea studiu,  indivizii si-au masurat dorinta de a accesa reteaua sociala. Acestia au descoperit ca subiectii au fost deseori tentati sa acceseze noutatile de pe Facebook, apoi resimtind o senzatie de vina. 

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motivul pentru care nu ne putem abtine sa accesam retelele sociale