Motive sa treci la o dieta fara carne

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dieta vegan

Daca iti doresti sa renunti la carne si sa devii vegetariana, ca rezolutie a anului 2018, aceste motive te-ar putea convinge! Specialistii spun ca din ce in ce mai multi oameni vor sa reduca consumul de carne. Si nu este doar pentru ca Leonardio Di Caprio sustine aceasta cauza!

Atunci cand unul dintre cei mai mari producatori de carne sustine ca viitorul in alimentatie il reprezinta plantele, este cazul sa iei notite! Compania Tyson Foods, ce proceseaza carne de peste 80 de ani, reprezentata de CEO-ul Tom Hayes, sustine ca proteinele din plante vor inlocui proteina animala. Directorul acestei fabrici te incurajeaza sa renunti la carne si sa devii vegetariana intrucat consumul de carne se va reduce considerabil.

O alta companie, Beyond Meat, investeste in deschiderea mai multor fabrici de inlocuiesc proteina animala cu proteina vegetala. In ultimele luni, sustin specialistii de la Huffington Post, au fost produsi peste 4 milioane de burgeri vegetali. Din ce in ce mai multe fabrici si din ce in ce mai multi producatori din industria alimentara isi indreapta interestul catre un consum de carne scazut. Din ce in ce mai multe produse de origine animala sunt inlocuite cu variante mai sanatoase si mai prietenoase cu mediul, avand origine vegetala.

Cererea este din ce in ce mare si daca ti-ai propus sa devii vegetariana, acum este momentul. Extrem de multe vedete si multi formatori de opinie sustin consumul de carne redus. Din ce in ce mai multe persoane publice aleg alternative alimentare sanatoase. Daca iti doresti sa renunti la carne, afla ca multi chefi si multe celebritati aleg diete alimentare vegetariene sau vegane. Chiar si actorul si sustinatorul mediului inconjurator, actorul Leonardo Di Caprio a investit in Beyond Meat.

Te va ajuta sa renunti la carne faptul ca exista multe implicatii etice pe acest subiect. Multe mega-ferme cresc animalele fara preocupare pentru felul in care acestea sunt crescute. In plus, cand renunti la carne, vei fi sanatoasa. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca o dieta cu multa carne rosie procesata este asociata cu riscul de cancer. Chiar si 50 de grame de carne rosie procesata creste riscul de cancer de colon cu pana la 18%. In plus, daca reduci consumul de carne, esti prietena cu mediul. Carnea si lactatele au impact masiv asupra mediului, contribuind cu 14,5% la efectul de sera (mai mult ca orice masina, tren, avion sau vas). Te poate ajuta sa renunti la carne si daca afli o alta informatie: fara a reduce consumul de proteina animala, nu vom stopa efectul de incalzire globala.

A produce carne presupune un consum de resurse imens. Consumul de carne si impactul asupra mediului sunt alte detalii pe care specialistii se focuseaza: pentru a produce un kilogram de carne de vita, ai nevoie de aproximativ 30 de kilograme de fan si peste 10 000 litri de apa. A hrani animalele cu recoltele de grau sau faneata nu este eficient. In plus, animalelor din ferme le sunt administrate antibiotice sau hormoni, pentru a preveni bolile sau pentru dezvoltarea lor. Consecintele daca renunti la carne sunt imense, deci, atat pentru tine, la nivel micro, cat si pentru planeta, la nivel macro.

O varianta prin care industria alimentara (si nu numai) incearca sa contracareze efectele unui consum ridicat de carne este taxa pe carne, despre care se discuta in statele vestice. Asadar, este bine sa renunti la carne atat pentru ca actiunile tale vor avea efect asupra mediului, cat si asupra sanatatii tale, dar si asupra sistemului de sanatate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motive sa treci la o dieta fara carne