Motive pentru a bea zilnic ceai alb

Posted by admin. on Friday, October 2, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Ceaiul alb provine din aceeasi planta ca si cel negru sau verde, planta de ceai, denumita Camellia sinensis. Mugurii proaspeti si frunzele tinere ale plantei sunt lasati sa se usuce la lumina naturala a soarelui inainte de a fi foarte putin procesate pentru a preveni oxidarea lor ulterioara. In acest fel se pastreaza nu numai savoarea delicata a ceaiului alb, dar sunt retinute si cele mai mari cantitati ale produsilor chimici responsabili pentru efectele asupra sanatatii, deoarece este cel mai putin procesat ceai.

Unii experti sustin ca ceaiul alb este cea mai sanatoasa bautura calda. Iata cateva motive pentru a bea zilnic o cana cu ceai alb:

1. Ceaiul alb este foarte bogat in antioxidanti

Drept urmare, a bea ceai alb inseamna a ajuta corpul sa se protejeze de efectele negative ale radicalilor liberi. Antioxidantii din ceaiul alb ajuta de asemenea la incetinirea efectului de imbatrinire a pielii.

2. Previne diverse forme de cancer

Flavonoidele prezente in ceaiul alb inhiba aparitia si dezvoltarea celulelor de cancer. Se pare ca acestea au efect asupra celulelor cauzatoare de cancer de colon, prostata, si de stomac.

3. Scade colesterolul

Cu diete de astazi puternic procesate, multi oameni sunt afectati de excesul de colesterol. Catechinele prezente in ceaiul alb cresc nivelul colesterolului bun, reducand-ul pe cel rau. De asemenea, previne si ingrosarea arterelor.

4. Imbunatateste functia arteriala si intareste vasele de sange

Studiile au aratat ca ceaiul alb poate subtia sangele si imbunatateste starea de sanatate a arterelor. Prin aceasta se reduce riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale. La persoanele cu tensiune arteriala crescuta, ceaiul alb poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale normale. Sanatatea inimii are numai de castigat daca se consuma doua cesti de ceai alb pe zi.

5. Mareste densitatea osoasa

Bautul de ceai alb in mod regulat duce la marirea densitatii oaselor, prin urmare vom avea oase mai puternice. Ceaiul alb reprezinta un foarte bun tonic pentru oamenii care sufera de boli ale oaselor, precum osteoporoza si artirita.

6. Mentine dintii si gingiile sanatoase

Ceaiul alb inlatura bacteriile din gura care produc respiratia urat mirositoare, slabirea dintilor si aparitia tartrului. Ceaiul alb contine fluoride si alti nutrienti care mentin sanatatea dintilor.

7. Are proprietati antibacteriene si antivirale

Ceaiul alb intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva atacurilor virale si bacteriene. Ceaiul alb este foarte eficient impotriva racelii sau a gripei.

8. Te ajuta sa slabesti

Ceaiul alb accelereaza metabolismul. Potrivit unor studii efectuate de cercetatorii germani, ceaiul alb ajuta la prevenirea formarii celulelor de grasime, dar si reduce grasimea din organism.

Ceaiul alb cu ghimbir si zmeura, o bautura-minune pentru cei care vor sa slabeasca

9. Excelent pentru o piele sanatoasa

Ceaiul alb elimina radicalii liberi care afecteaza pielea si limiteaza efectele stresului, frigului si a arsurilor solare asupra pielii.

10. Scade glicemia

Ceaiul alb te ajuta sa controlezi diabetul pentru ca reduce nivelul zaharului din sange.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul alb  camellia sinensis  scade colesterolul