Motive neasteptate pentru care faci riduri

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ridurile se adancesc de-a lungul timpului, iar unii factori pot sa accelereze formarea unor noi riduri si accenturea celor deja existente. Cateva reguli simple de ingrijire te vor ajuta sa previi aparitia ridurilor si sa-ti mentii pielea tanara si frumoasa. Iata cateva motive surprinzatoare pentru care faci riduri:

Stai prea mult pe scaun. Lipsa activitatii fizice iti afecteaza negativ piele. Un studiu recent efectuat in Statele Unite a aratat ca persoanele care au facut sport timp de 30 de minute de doua ori pe saptamana aveau o piele vizibil mai sanatoasa si cu o textura mai uniforma decat cei care erau sedentari. Atunci cand stai prea mult in fata calculatorului la munca sau acasa poti acentua ridurile, mai ales pentru ca incruntarea in fata ecranului poate cauza aparitia sau adancirea ridurilor din zona fruntii. De asemenea, atunci cand stau cu ochii in jos ca sa te uiti la telefon sau tableta pielea din zona gatului se pliaza, ceea ce duce in timp la formarea ridurilor.

Te speli prea des pe fata. Uleiurile naturale produse de piele au rolul de a o proteja, de a o mentine hidratata si de a actiona precum o bariera. Prin urmare, nu ar trebui sa te speli prea des pe fata si sa indepartezi acest strat natural de protectie. Atunci cand pielea este foarte uscata, apar crapaturi si fisuri care duc la aparitia inflamatiei. Evita sapunurile si lotiunile prea agresive pentru spalarea pielii. Nu exfolia prea des pielea si foloseste intotdeauna apa calduta, nu fierbinte. Pielea uscata are riduri mai accentuate decat pielea hidratata, iar scopul este astfel mentinea pielii permanent hidratate.

Nu porti ochelari de soare. Fie ca este soare sau nu, nu uita sa iei cu tine ochelarii de soare atunci cand pleci de acasa. Purtarea ochelarilor de soare previne incruntarea din cauza luminii puternice, ceea ce te ajuta sa previi ridurile din colturile exterioare ale ochilor, care sunt cunoscute sub denumirea de riduri "laba gastei". De asemenea, ochelarii de soare cu lentile UV previn degradarea pielii delicate din jurul ochilor din cauza razelor ultraviolete.

Te strambi. Poate ca ti se pare amuzant sa faci tot felul de figuri si sa te strambi, dar cu timpul acest obicei se va transforma in riduri adanci. Miscarile faciale repetitive asa cum sunt zambitul, incruntatul sau ridicarea sprancenelor ar putea sa provoace accentuarea pliurilor pielii. Vor deveni permanente si tot mai adanci pe masura ce imbatranesti si pielea isi pierde din elasticitate.

Bei cu paiul. Bea multa apa, pentru ca acest obicei iti mentine pielea hidratata. Dar renunta la pai, daca ai obiceiul de a-l folosi. Asa cum incruntarea provoaca riduri, la fel si obiceiul de a bea cu paiul te obliga sa-ti tuguiezi buzele, ceea ce duce la aparitia ridurilor. Miscarea repetitiva a muschilor din zona gurii necesara pentru a bea cu paiul provoaca riduri in jurul gurii.

Fumatul. In afara celorlalte numeroase motive de a renunta la fumat mai ai unul in plus: fumatul cauzeaza aparitia ridurilor in jurul gurii pentru ca trebuie sa-ti tuguiezi buzele pentru a trage din tigara. De asemenea, fumatul reduce cantitatea de a sange si oxigen care ajunge la nivelul pielii, iar acest lucru imbatraneste de asemenea tenul. Toxinele din fum, care se asaza pe fata ta de fiecare data cand intri in contact cu fumul, fie ca fumezi activ sau pasiv, duc la aparitia si accentuarea ridurilor. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motive neasteptate pentru care faci riduri