Motive ciudate care favorizeaza obezitatea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru obezitatea

Obezitatea poate fi, in opinia mea, considerata cosmarul secolului in care traim....daca Roma din zicala "toate drumurile duc la Roma" ar fi inlocuita cu Obezitatea, am putea spune ca aproape toate modurile in care omul modern isi traieste astazi viata si intelege conceptul de a trai, conduc catre Obezitate cu O mare...pentru ca, daca pana acum identificam cateva surse sigure si evitabile ale obezitatii, ne confruntam, conform cercetarilor, cu noi cauze ale ei, dintre cele mai neobisnuite si nebanuite. Descopera-le si trezeste-te la realitate: evita-le sau manageriaza-le in folosul tau, distruge-le sau reorienteaza-le!

Ucigasul secolului si distrugatoarea de vieti, obezitatea, si-a imbogatit paleta de declansatori cu inca cateva "resurse" clare care abia asteapta sa iti atace viata si sa 'hraneasca' maladia si mai mult cu fiecare viata pe care o distruge, facand-o astfel din ce in ce mai puternica, atotstapanitoarea peste cosmarul bolilor. Vrea sa preia puterea si sa te controleze asa cum niciuna nu ar indrazni: furtuna se apropie si iti va distruge sanatatea din temelii, fara niciun fel de sansa sa-i faci fata! Odata ce valurile te-au napadit, sanatatea se simte ca si inecata, cu greu isi mai poate reveni!

Sfaturi de la japonezi pentru o viata fara obezitate

Bagi de seama ca istoricul familial (gena), alimentatia necorespunzatoare, oboseala si stresul conduc la obezitate si le tii sub control in fiecare zi? Atunci afla ca aceste cauze mari s-au disipat in multe altele la care nici nu te gandesti:

Datoriile si obezitatea - relatie de compatibilitate maxima!
Ai datorii? Cine nu are, nu-i asa? In general, finantele ne creeaza din ce in ce mai multe probleme, mai ales de ordin psihologic! O sa spui ca este si normal sa dea nastere la obezitate avand in vedere ca ele ne dau nivelul de stres peste cap, iar stresul deja se stie ca este intr-o 'prietenie' continua cu aceasta afectiune.

Ei bine, mai mult decat atat, cercetatoarea Eva Muenster de la Universitatea Mainz, din Germania, sustine ca cei care au datorii la banci, au un risc de 2.5 mai mare sa faca boala, prin cumulul mai multor factori socioeconomici si nu numai, care provoaca aceasta maladie: o sanatate nu tocmai buna, o presiune permanenta, stres maxim, depresie, alimentatie neglijata, vicii incurajate. In general, s-a constatat o tendinta mai mare de a manca a celor care au datorii foarte mari, conturand din alimentatia precara si in exces un panaceu al problemelor financiare acumulate, resimtite in toate planurile vietii.

Ea a evidentiat aceasta tendinta prin statisticile puse la dispozitie in Germania, care aratau ca 6,7% din populatia datornica si in imposibilitate de plata, este obeza sau in devenire, relata acum ceva timp, agentia Reuters.

Ai avut o imagine de sine proasta in copilarie? Esti predispusa la obezitate la maturitate!
Un self-esteem foarte scazut in copilarie duce la probleme medicale grave la maturitate, spun specialistii, nici mai mult, nici mai putin decat la temuta obezitate. Nu acest 'simptom', emotional conduce la declansarea cosmarului, ci atasarea lui valului de influente genetice, lipsei activitatii fizice si alimentatiei dezechilibrate - un mod de viata actual- a relatat DailyMail. La femei tendinta de ingrasare si indreptare spre obezitate este si mai mare, spun cercetatorii londonezi.

Ei au realizat si un studiu in care au reusit sa demonstreze implicarea factorului emotional in declansarea bolii, si de asemenea predispozitia la ingrasat a celor care fac din griji o adevarata preocupare zilnica si care simt ca scapa propria viata de sub control.

Indulcitorii - diabet si obezitate cu calorii putine!
Sunt recomandate de multi specialisti ca fiind alternativa cea mai buna din punct de vedere caloric si medical, la banalul zahar procesat industrial, cica-se mult mai daunator. Dar iata ce stiri ies la lumina in urma unor cercetari amanuntite asupra efectelor acestora: fructoza (care se gaseste in fructe, dar si in alimente si bauturi din comert, creste riscul aparitiei diabetului si obezitatii.

Cercetatori americani din California au realizat si un experiment in acest sens pe 16 voluntari, o parte din ei urmand un regim bazat pe acest indulcitor, iar cealalta parte tot pe o dieta, dar fara fructoza in meniu. Dupa 10 saptamani, prima grupa a prezentat celule adipoase pe multe organele majore ale corpului, fiind astfel predispusi nu numai diabetului si obezitatii, dar si bolilor cardiovasculare, relateaza The Telegraph.

Plus de asta, nu au dat niciun kilogram jos mai mult decat ceilalti, cele doua grupuri experimentale avand fix acelasi rezultat in privinta kilogramelor in plus sau in minus.Crescuta de bunici? 34% riscuri in plus sa suferi de obezitate!

Si nu-i asa ca cel mai bine era acolo? Unde erai rasfatata cu toate bunatatile si ti se faceau toate poftele? S-ar putea sa suferi acum, la maturitate, pentru ca recent, specialistii britanici de la Colegiul Universitar Londonez au realizat un studiu recent care a evidentiat un risc mai mare cu 34%, de a deveni obezi in cazul copiilor crescuti de bunici, din cauza rasfaturilor culinare inadecvate sanatatii cu care acestia de obicei ii trateaza pe nepoti, relateaza DailyMail. Aceste cutume alimentare instalate in copilarie devin in timp un stil de viata, si mai apoi o tragedie medicala.

Aceasta descoperire este esentiala in cazul in care ai un copil, iar bunicii sunt pe post de bone (si cu siguranta sunt cele mai recomandate). Explica-le insa care sunt riscurile si incearca sa le implementezi o educatie alimentara corecta, iar rasfaturile bunicilor sa constea mai degraba in multe fructe si legume proaspete, decat in dulciuri de la magazinul din colt.

Fertilizarea in vitro - risc de obezitate obezitate, diabet si infertilitate!
Daca ai fost nascuta prin aceasta procedura sau ai de gand sa faci un copil apeland la aceasta metoda, ia in calcul si riscurile. Meidcii britanici au analizat de-a lungul timpului mai multi copii nascuti astfel, si au constatat ca acestia prezinta un risc mai mare decat in celelalte cazuri de a face aceste boli cumplite. Desi ei se nasc cu o greutate mai mica decat in cazurile obisnuite (de obicei nascandu-se tripleti sau gemeni prin aceasta procedura), spun medicii, acestia prezinta un risc mare de inefrtilitate, obezitate si diabet, relateaza DailyMail.

Tehnica de a manca - mana in mana cu regulile obezitatii!
Punem mare pret pe ce mancam: le calculam toate valorile bucatelor ingerate si avem grija si cand mancam, caci nu ar fi indicat sa savuram o felie de tort pe la 1 noaptea, insa foarte putina lume acorda atentie tehnicii mancatului, iar in lumea in care traiesc eu asa=numitul "mancat pe fuga" este la moda si cea mai sigura cale de reusi sa rezolvi mai multe treburi deodata.

Modul in care mancam alimentele ne influenteaza greutatea, iar mancatul pe fuga nu face decat sa indese si mai multe kilograme in organismul, pana cand diagnosticul va fi inevitabil" obezitate! Plangi? Nu este cazul, trebuia probabil sa te gandesti cand infulecai pranzul in masina, in timp ce participai la o teleconferinta, erai atenta la trafic si aruncai un ochi si la copilul din spate.

Cercetatori de la Universitatea din Osaka, Japonia sustin ca infulecatul favorizeaza atasarea kilogramelor pe silueta, pentru ca, spun ei, mancand repede, creierul pierde 'controlul' asupra saturatiei in talmesul-balmesul alimentelor pe care le inghiti de zor; asadar nu are timp sa avertizeze organismul ca "gata, m-am saturat", timp in care tu mananci de doua ori cantitatea necesara. De asemenea, specialistii spun ca efectul apare indiferent daca mancarea pe care o ingerezi este sanatoasa sau nu.

Obezitatea – o reactie fireasca a utilizarii plasticului
Acum ceva timp, am scris un articol despre cum este "viata in plastic" - o realitate a epocii moderne, nu-i asa? Printre multele efecte nocive ale acestuia in viata noastra de zi cu zi, sub orice forma, era evident, nimeni alta decat obezitatea (descopera si alte efecte periculoase ale plasticului in viata noastra, in articolul "Viata in plastic - cat e de periculoasa?")

Exista o multime de factori care favorizeaza cresterea in greutate, ii stim bine, sunt factorii care ne dau batai de cap zi de zi si pe care ii constientizam cat putem de mult, dar stiati ca pana si plasticul genereaza kilograme in plus si ulterior, obezitate? Nu plasticul in sine ingrasa, ci chimicalele din compozitia lor. Nimic nou pana acum, stim bine ca acestea ingrasa si ca le gasim in orice, inclusiv in mancare si bautura sub diverse „masti": gust, culoare, miros, etc.. Insa plasticul contine faimosul biosfenol A, cel mai periculos dintre toti, de care am discutat mai sus, care, dupa descoperirile cercetatorilor americani se pare ca devine un  „accelerator" al depozitelor de grasime in organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motive ciudate care favorizeaza obezitatea