Motive care determina diminuarea libidoului

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

A devenit oare sexul, in ultimul timp, mai mult o obligatie decat o placere? Ei bine, in ziua de astazi se da o adevarata lupta intre noi, oamenii, si timpul nemilos care se scurge mult prea repede. Programul agitat si incarcat pe care-l avem in fiecare zi si grijile care pun stapanire pe noi ne transforma viata sexuala in contacte sexuale pe “repede-inainte” pentru ca suntem mult prea obositi si mult prea apasati de alte aspecte. Ceea ce ar trebui insa sa stiti este faptul ca sexul imbunatateste sanatatea si calitatea generala a vietii. Iata cateva dintre motivele care conduc la pierderea apetitului sexual.

Problemele din relatie. Unul dintre motivele importante pentru care uneori spunem ca suntem prea obositi pentru a face sex este acela potrivit caruia nu vrem sa ne confruntam cu anumite probleme pe care le avem in relatie. Este mult mai usor sa pretindem ca suntem obositi decat se ne asezam pe canapea si sa discutam. Mania si resentimentele sunt cele care ne fac sa ne pierdem apetitul si interesul sexual. Pentru a depasi aceasta etapa, puteti apela la ajutorul unui terapeut.

Prea multe emisiuni TV. Privitul la televizor la sfarsitul unei zile obositoare si lungi de munca reprezinta pentru multi oameni una dintre placerile vietii. Ce se intampla insa in timp ce tu privesti tarziu in noapte la televizor? Ei bine, partenerul va adormi mai mult ca sigur. Expetii spun ca cel mai bine ar fi sa inchideti televizorul si sa petreceti timp de calitate alaturi de persoana iubita. Nu trebuie sa treceti imediat la sex, puteti sta de vorba, va puteti mangia, acordandu-va timp. Renuntati la jocurile video si la televizor inainte de culcare.

Orarul incarcat si presiunea de a fi cel mai bun. Atunci cand programul unei persoane este mult prea incarcat, stresul pune stapanire pe viata si oboseala nu-i mai permite ca la sfasitul unei zile agitate sa mai existe si momente intime intre parteneri. In plus, presiunea care exista la serviciu, aceea de a duce la capat tot ceea v-ati propus, are efecte negative in dormitor. Este foarte important sa va analizati viata si trebuie sa realizati ca undeva trebuie sa puneti pauza.

Bolile de inima. Avertismentele timpurii ale bolilor de inima includ probleme in ceea ce priveste erectia ce pot avea un impact important in ceea ce priveste siguranta vietii sexuale. Este important sa discutati cu un cardiolog in ceea ce priveste sanatatea inimii si viata sexuala. Atunci cand apar avertismente timpurii precum oboseala, perioada pana la primul atac de cord ar putea fi de cinci ani.

Dezechilibrul hormonal. Atunci cand apare un dezechilibru hormonal, viata sexuala este in impas. Libidoul este controlat in mare parte de testosteron. Mergeti la ginecolog sau la urolog pentru a afla daca hormonii functioneaza corect. Astfel, viata sexuala se poate imbunatati.

Depresia. Daca sunteti mult prea obositi pentru a face sex, daca nu aveti chef sa vedeti pe nimeni si nu aveti chef de nimic, este posibil sa suferiti de depresie si implicit de probleme in ceea ce priveste somnul. Trebuie sa va tratati depresia neaparat pentru a va recupera pofta de viata, pofta de a va recapata prietenii si de a face o multime de alte lucruri. Plictiseala poate interveni in viata sexuala, asa ca hobby-urile, pasiunile sunt foarte importante.

De asemenea, exista o legatura puternica intre lipsa somnului si lipsa vietii sexuale. Asa ca trebuie sa va rezolvati aceasta problema pentru a va bucura de partener. Si sa nu uitam de oboseala cronica, care, la sfarsitul zilei, reduce pofta si cheful de viata cu pana la jumatate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: motive care determina diminuarea libidoului