Moringa poate trata un numar impresionant de afectiuni

Posted by Alin Marinescu on Thursday, October 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru uleiul de moringa

Aceasta este utilizata in scop medical pentru prevenirea sau tratarea unui numar impresionant de afectiuni precum anemie, artrita, dureri articulare, astm, cancer, diabet, epilepsie, afectiuni gastrice, dureri de cap, presiune arteriala ridicata, pietre la rinichi, afectiuni ale tiroidei, infectii etc.

Moringa oleifera este utilizata si ca afrodiziac, anticonceptional, dezinfectant, sau pentru stimularea sistemului imunitar, tratarea gingivitei etc.

Uleiul de moringa este utilizat in diverse alimente, parfumuri, produse pentru ingrijirea parului, creme etc.

De asemenea, aceasta planta reprezinta un aliment important in anumite tari pentru ca are un continut mare de vitamine si minerale (in India si Africa este utilizata pentru combaterea malnutritiei).

Semintele de moringa cat si tecile verzi sunt utilizate in bucatarie precum mazarea sau fasolea verde. Frunzele sunt gatite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate si utilizate ca si condiment.

Resturile ramase in urma obtinerii uleiului din seminte sunt utilizate ca ingrasamant natural si pentru a purifica apa din fantani. Chiar daca majoritatea partilor plantei sunt considerate a avea proprietati preventive sau curative, frunzele reprezinta partea cu cele mai puternice efecte.

Chiar daca aceasta planta este utilizata pentru tratarea sau prevenirea afectiunilor mentionate anterior, dovezi stiintifice exista doar pentru anumite utilizari. Astfel, in continuarea articolului va vom prezenta efectele acestei plante care au fost dovedite din punct de vedere stiintific sau pentru care exista cateva dovezi.

Aceasta planta este bogata in antioxidanti precum beta caroten, quercetina, zeatina, beta sitosterol, kaempferol si implicit poate avea efectele benefice produse de acestia. Principalul rol al antioxidantilor din moringa este protejarea celulelor de actiunea radicalilor liberi.

Exista cateva studii care arata ca utilizarea acestei plante poate creste productia de lapte matern, insa nu exista informatii suficiente pentru a determina ce efecte are aceasta asupra sugarului.

Au fost efectuate si cateva studii preliminare pe animale si oameni care au aratat ca aceasta planta (frunzele) poate preveni si trata diabetul si afectiunile cardiovasculare, insa nu poate fi inca recomandata in acest scop pentru ca mai sunt necesare studii suplimentare care sa stabileasca dozele, modul de administrare si efectele secundare. De asemenea, mai sunt necesare studii bine elaborate care sa arate eficacitatea acestei plante pentru ca toate studiile efectuate pe oameni nu au fost de tip double-blind sau randomizate ceea ce permite aparitia erorilor.

Moringa contine fitosteroli ce impiedica absorbtia intestinala a colesterolului si astfel diminueaza cantitatea prezenta in sange. Frunzele, semintele si fructele au efecte antiinflamatoare si astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei, diabetului etc.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: moringa poate trata un numar impresionant de afectiuni