Momentul nasterii influenteaza starea de spirit

Posted by Alin Marinescu on Saturday, August 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ceasul biologic regleaza dispozitia omului, dar si conditiile atmosferice in care ne-am nascut lasa asupra noastra o amprenta adanca. Se spune ca persoanele nascute vara sunt mai vesele si mai active, iar cele nascute iarna sunt mai retrase si mai lenese. Generalizarile sunt, insa, inselatoare, pentru ca vremea se schimba foarte mult de la inceputul unui anotimp, pana la sfarsitul lui. Martie este rece si ploios, uneori mai ninge, spre deosebire de luna mai, cand vara incepe sa isi intre in drepturi. Ca atare, unii cercetatorii au aprofundat studiile in functie de echinoctiuri si solstitii, luand in calcul luna in care ne-am nascut. Astfel, persoanele nascute din februarie pana in aprilie sunt mai interesate de noutati si mai impulsive, decat cele nascute din octombrie pana in ianuarie, care sunt mai degraba caractere reflexive si ordonate. 

Cercetatorii unguri au descoperit ca anotimpul in care te-ai nascut are un impact semnificativ asupra probabilitatilor de a deveni irascibila sau de a avea modificari ale dispozitiei. Echipa de cercetatori din Budapesta a studiat peste 400 de oameni, caracterizandu-i pe fiecare cu un anumit tip de personalitate si comparandu-i cu anotimpul in care s-au nascut.

Persoanele nascute primavara s-au dovedit a avea un temperament cu adevarat fericit. Oamenii nascuti vara pareau a fi printre cei mai pozitivi dintre participanti, dar erau, de asemenea, cei mai predispusi sa se confrunte cu schimbari bruste si excesive de dispozitie. Persoanele nascute toamna au fost cele mai putin probabile sa devina deprimate de-a lungul vietii, in vreme ce participantii nascuti iarna s-au dovedit a fi oamenii cel mai greu de iritat. Rezultatele i-au condus pe cercetatori la concluzia ca, daca esti nascuta in timpul verii, acest lucru iti creste semnificativ sansele de a dezvolta o tulburare de dispozitie sau de a avea temperamente extreme.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: momentul nasterii influenteaza starea de spirit