Modul simplu de a elimina petele si a dezinfecta cada si dusul

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Atunci cand va propuneti sa va curatati si sa igienizati cada sau dusul, tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati Borax. E denumirea comerciala a tetraboratului de sodiu. E destul de comun in America si se foloseste ca agent de curatare al masinilor de spalat, dar se gaseste si in Romania.  Asadar, indiferent in ce forma veti gasit acest produs, il folositi ca atare direct pe murdaria din cada sau dus, si apoi se freaca insistent cu o perie. Asta e metoda cea mai buna pentru partea de “cada”. Daca aveti cabina de dus, curatati partea inferioara cu Borax, apoi sticla cu ulei de gatit (de orice fel). 

Se pune intr-o sticla stil spray, se aplica pe sticlarie, apoi se lasa sa actioneze cateva minute. Se sterge dupa, alaturi de toata murdaria. Daca aceste doua trucuri nu functioneaza, amestecati detergent lichid de vase (nu conteaza de care), amestecat cu otet, in cantitati egale. Se incalzeste otetul, si se amesteca cu detergentul lichid. Se poate folosi si in baie, pe gresie, pe faianta, sau orice alta suprafata din baie. Se aplica, se lasa 10 minute, se clateste. Este foarte important, insa, sa purtati manusi pentru ca acest preparat are tendinta de a irita pielea. In plus trebuie sa acordati mare atentie cand manevrati acest praf ca sa nu fie inhalat din greseala, inainte de a fi diluat in apa. 

O alta varianta de curatare si igienizare ar fi cea in care se foloseste bicarbonatul de sodiu. A nu se confunda cu bicarbonatul de amoniu, care este tot un produs alimentar dar care nu el a fel de folositor in acest caz.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: modul simplu de a elimina petele si a dezinfecta cada si dusul