Modul inedit de a combate retentia de apa

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cel mai bun mod de a combate si de a preveni retentia de apa este sa ii oferi organismului indeajuns de multa apa. Din acel moment, apa depozitata va fi incet incet eliberata. Este posibil sa retii apa, deoarece folosesti prea multa sare. Cu cat adaugi mai multa sare la mancare, cu atat va retine organismul mai multa apa pentru a o putea dilua. Apa mentine tonusul muscular, intrucat ea face posibila contractia muschilor. Apa ajuta de asemenea la prevenirea aparitiei pielii "lasate", un efect inestetic al scaderii rapide in greutate. Apa te ajuta sa scapi de reziduurile din organism. Apa lupta si impotriva constipatiei.

Tine minte ca organismul nostru este format din 60-70% apa. De aceea, el nu poate functiona normal daca esti deshidratata. Mai ai nevoie de vreun motiv pentru a bea apa? Afla ca 75% din creierul nostru este format din apa. Din acest motiv, chiar nu are sens sa te joci cu sanatatea ta.

Daca nu bei indeajuns de multa apa, atunci vei retine apa. In momentul in care organismul primeste mai putina apa decat are nevoie, atunci el percepe aceasta situatie ca o amenintare, asa ca va incepe sa isi faca "depozite". Apa va fi depozitate in spatiile din afara celulelor determinand umflarea picioarelor si bratelor. O solutie pe termen scurt o reprezinta diureticele, dar acestea elimina atat apa cat si cativa nutrienti importanti. Organismul va fi traumatizat si va incerca sa inlocuiasca apa pierduta cat mai rapid.
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: modul inedit de a combate retentia de apa