Modalitati naturale prin care poti rezolva durerile de spate

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dureri de spate

Durerile de spate reprezinta o afectiune comuna, care afecteaza cel putin opt din zece persoane. Printre cei mai des intalniti vinovati se numara postura incorecta a coloanei, obezitatea, stresul psihologic, osteoporoza si bolile interne precum pietre la rinichi, infectii si cheaguri de sange. Dupa ce au ignorat durerea la inceput, multi oameni apeleaza la analgezice pentru a-si continua viata de zi cu zi fara durerile de spate. Insa iata cateva modalitati naturale prin care poti trata durerile de spate! Prevenirea si tratarea durerilor de spate sunt posibile si fara interventia medicamentelor. Poti ajunge la baza problemei prin schimbari ale stilului de viata si prin aplicarea unor remedii dovedite stiintific. 

1. Yoga
Posturile triunghi, cobra, pisica si pod din yoga sunt asane incredibil de benefice pentru prevenirea, precum si pentru vindecarea durerilor de spate in mod sigur. Cercetarile au aratat ca yoga poate reduce severitatea durerilor cronice inferioare ale spatelui, creste nivelul serotoninei, spori sanatatea mentala si promova o calitate mai buna a somnului. De asemenea, yoga reduce si nevoia medicamentelor de durere.

2. Terapie cu sare
Sarea Epsom are o valoare terapeutica mare pentru durerile de spate. Un compus de magneziu si sulf, care este usor absorbit in organism, amestecat in apa de baie impreuna cu picaturi de ulei esential de levantica sau yang ylang, s-a dovedit a imbunatati circulatia sangelui.
Sarea de baie este perfecta si pentru a relaxa spasmele musculare, calma nervii si ameliora durerea.

3. Terapie prin masaj
Multe persoane isi doresc sa aplice presiune pe punctele lor dureroase. Atunci cand utilizezi un instrument, un dispozitiv sau mainile altei persoane, masajul poate aduce o imensa usurare in zonele dureroase, iar cercetarile arata ca terapia prin masaj este extrem de benefica pentru persoanele care sufera de dureri de spate in mod special. De exemplu, intr-un studiu pentru adultii care sufereau de durere a partii inferioare a spatelui, participantii au beneficiat de terapie prin masaj de doua ori pe saptamana, in sedinte de cate 30 de minute, timp de cinci saptamani. Acestia au dezvaluit ca durerile au fost ameliorate si ca s-au simtit mai putin depresivi si anxiosi si, de asemenea, ca au dormit mai bine. 

4. Terapie prin frig
Terapia prin frig a inceput sa fie din ce in ce mai populara in ultimii ani. Acest tip de tratament foloseste pachete de gheata, masaj cu gheata sau brize de aer rece pentru a reduce temperatura pielii si a tesuturilor. Rezultatul este o scadere a activarii receptorilor de durere de-a lungul corpului, care transmit semnalele de durere catre creier.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: modalitati naturale prin care poti rezolva durerile de spate