Modalitati de a tine dermatita sub control fara medicamente

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
 
Exista mai mult tipuri de dermatita, clasificarea fiind facuta in functie de factorul declansator. Insa, indiferent de tipul dermatitelor, remediile naturale sunt aceleasi. Mai jos vei gasi cateva dintre cele mai folosite si mai eficiente. Bineinteles, este indicat sa asculti si sfaturile medicilor, insa aceste remedii naturale iti pot oferi un ajutor in plus in lupta cu dermatitele. Un prim remediu ar fi sa amestecati cantitati egale de miere, ulei de masline si ceara de albine. Incalziti putin amestecul pana devine omogen. Dupa ce se raceste, aplicati-l pe pielea afectata. Lasati-l sa actioneze cateva ore, dupa care il puteti indeparta cu o carpa uda din bumbac. Tratamentul trebuie repetat zilnic, pentru cateva saptamani.

Puteti face baie cu fulgi de ovaz. Tratamentul va inlatura iritatia, mancarimea si va hidrata pielea. Puneti in apa calda din cada o ceasca de fulgi de ovaz, maruntiti cat mai bine. Stati in apa timp de 15 sau 20 de minute. Tratamentul trebuie repetat in fiecare zi timp de o luna. Sau, spalati cativa cartofi, curati-le coaja, apoi ii veti da pe razatoare. Puneti cartofii rasi intr-un tifon pe care il veti impaturi in patru. Aplicati-l pe pielea cu probleme. Il puteti fixa cu ajutorul unui bandaj. Lasati cartoful timp de doua ore sa actioneze, dupa care trebuie inlocuit cu altul. Tratamentul trebuie urmat zilnic, pana dispar simptomele suparatoare.

Puteti incerca tratamentul cu dovleac. Folositi pulpa de dovleac proaspat pentru a trata pielea afectata de dermatita. Aplicati pe piele sucul proaspat de dovleac, cu ajutorul unui tampon. Lasati-l sa actioneze timp de 15 sau 20 de minute. Este indicat sa repetati tratamentul de 3 sau 4 ori pe zi, pana observati ca pielea incepe sa se vindece. De asemena. puteti incerca tratamentul cu otet de mere. Va indeparta mancarimea si inflamatia. Amestecati cantitati egale de apa si otet de mere. Aplicati amestecul pe pielea afectata cu ajutorul unui tampon de vata. Lasati tratamentul sa actioneze timp de o jumatate de ora. Dupa aceea va puteti curata pielea cu o carpa umeda din bumbac. Tratamentul va fi repetat zilnic, timp de cateva saptamani.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: modalitati de a tine dermatita sub control fara medicamente