Modalitati de a face racoare in casa, fara a utiliza aerul conditionat

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In lipsa unui aparat de aer conditionat, specialistii recomanda utilizarea catorva trucuri care reusesc sa raceasca aerul din casa. Astfel, va puteti bucura de temperaturi optime fara a incarca factura la electricitate. Fie ca dezvoltati alergii sau pur si simplu nu aveti un aparat de aer conditionat, specilistii recomanda cateva modalitati care ajuta la racirea aerului din casa, fara a incarca factura la curent, scrie BusinessInsider.

Pastrati ferestrele inchise pe timpul zilei. Pana la 30% din caldura nedorita intra de afara. Pastrand ferestrele inchise si folosind draperii sau jaluzele, puteti economisi pana la 7% la facturi. Ferestrele pot fi deschise noaptea, cand temperatura de afara este ceva mai scazuta.
Investiti in perdele care blocheaza lumina soarelui Perdelele pot bloca lumina soarelui, izoland in mod natural incaperile. Sunt recomandate cele in culori neutre pentru a reduce patrunderea caldurii cu pana la 30%. 

Lasati aerul sa intre in camera pe timpul noptii. in timpul lunilor de vara, temperaturile pot scadea in timpul noptii. Profitati din plin de aceste ore si deschideti ferestrele inainte de a va culca. 

Utilizati un ventilator. Un ventilator poate aduce briza marii in casa. Umpleti un vas cu gheata si pozitionati-l in fata ventilatorulului, astfel incat aerul sa fie suflat in acea directie. Efectul este magic. 

Setati ventilatoarele sa se roteasca in sensul invers acelor de ceasornic. Ventilatoarele instalate pe tavan trebuie sa fie ajustate in functie de sezon. in timpul verii, daca le setati sa ruleze in sens invers la o viteza mai mare, fluxul de aer al ventilatorului va crea un efect de briza. 

Renuntati la lampile incandescente. Becurile cu incandescenta pierd aproximativ 90% din energia lor producand caldura, asa ca este un motiv bun pentru a renunta la ele. Inlocuirea lor va face diferenta atunci cand vine vorba de temperatura, dar si la scaderea facturii electrice. 

Folosirea pernelor din spuma. Alegeti sa investiti in pernele din spuma umplute cu apa. Pentru picioare, umpleti o sticla de apa si puneti-o in congelator inainte de a o pune la picioarele patului. Poate suna ciudat, dar umezirea usoara a cearsafurilor sau pastrarea acestora pentru cateva ore in congelator va va ajuta sa mentineti senzatia de racoare. 

Faceti cateva imbunatatiri pe termen lung. Puteti face o serie de schimbari care va vor ajuta sa pastrati temperatura optima in casa. Achizitia unor copertine sau plantarea de copaci sau a vitei de vie in apropierea ferestrelor orientate spre soare vor proteja casa si vor reduce cantitatea de caldura din interiorul acesteia. 

Concentrati-va asupra temperaturii corpului, nu a casei. Daca stramosii nostri au supravietuit fara aer conditionat, putem si noi. Aplicarea unei panze reci in zonele unde se simte mai puternic pulsul, cum ar fi gatul si incheieturile mainii, este una din cele mai bune metode de scadere a temeperaturii corpului. Alegeti lenjerie de pat din bumbac si pastrati un vas cu apa rece aproape pentru a va putea scufunda picioarele daca va este cald in mijlocul noptii. 

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: modalitati de a face racoare in casa  fara a utiliza aerul conditionat