Mituri despre raceala pe care si tu le credeai

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Atunci cand te alegi cu o raceala sau se alege cineva apropiat, apar diferite temeri precum aceea ca raceala se poate lua prin sarut sau pupic. Nu mai vorbim de miturile potrivit carora daca bei lapte iti curge nasul mai mult sau ca supa de pui calda te vindeca total de raceala. Vezi cat e adevarat si cat e fals in tot ceea ce stiai despre raceala.

Raceala nu se ia prin sarut. Potrivit studiilor, virusul racelii se ia de 8.000 de ori mai greu prin saliva decat alte cai, asa ca nu trebuie sa te sfiesti sau sa-ti fie teama ca ii vei transmite raceala iubitului tau daca il saruti.
Laptele. Se spune ca daca bei lapte iti curge nasul mai repede, adica il desfunda total, si asta datorita anumitor componente care se gasesc numai in lapte. si acest lucru este fals. Laptele nu are nicio legatura cu raceala, intrucat proteinele din lapte sunt digerate de corp ca si cele din carne sau orice alt aliment banal.
Vitamina C. Lamaie, portocale, kiwi, grapefruit… aceste fructe sunt indicate celor raciti deoarece contin vitamina C si aceasta vitamina ar fi un adjuvant in combaterea racelii. Da, asa este, dar este un adjuvant minor, arata specialistii.
Banana si febra. Un mit pe care putina lume il crede este acela ca daca mananci banane reci, iti vei reduce febra. Se pare ca acest lucru este adevarat, bananele au un rol calmant si vindeca sinusurile.
Supa de pui. E adevarat ca supa de pui ajuta sa faci fata racelii, mai ales daca e fierbinte, insa nu te vindeca total de raceala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mituri despre raceala pe care si tu le credeai