Mituri despre metodele naturale de albire a dintilor

Posted by admin. on Wednesday, June 17, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Internetul este plin cu informaţii contradictorii privind soluţiile naturale de albire a dinţilor, mai ales că o albire profesională la cabinetul dentistului nu este tocmai la îndemâna oricui.

Fructele, condimentele şi uleiurile sunt principalele căi prin care putem avea dinţi mai albi, însă sunt acestea cu adevărat eficiente?

Să vedem ce părere are un medic dentist despre aceste metode naturale de albire a dinţilor, care funcţionează, care este complet inutilă şi care este periculoasă pentru dantură.

Căpşunile albesc dinţii în doar două săptămâni. ADEVĂRAT, spune dr. Uchenna Okeye, de la London Smiling Dental Group.

Căpşunile conţin acid citric şi acid malic, o combinaţie care ajută atât la curăţarea profundă a dinţilor, cât şi la protejarea acestora de eroziune.

Poţi trece o căpşună peste dinţi sau poţi face o pastă din căpşuni, pe care o poţi întinde pe periuţa de dinţi întocmai precum o pastă de dinţi normală.

Proprietăţile abrazive ale turmericului au creat adevărate legende în jurul acestui codiment. Mulţi spun că funcţionează, însă medicii sunt convinţi că aplicarea turmericului pe dinţi este, mai mult ca sigur, o reţetă pentru dezastru. Majoritatea condimentelor, dar cele de culoare galbenă în special, pătează dinţii, nicidecum vorbă că ar albi.

Coaja albă de la portocale este o altă metodă vehiculată pe internet pentru albirea dinţilor. Şi de această dată, medicul contrazice afirmaţia şi spune că acidul citric cauzează eroziunea smalţului dentar şi astfel apare riscul crescut de apariţie a cariilor, precum şi a sensibilităţii dentare. Aşadar, evitaţi şi această metodă. Acelaşi lucru este valabil pentru lămâie.

În schimb, coaja de banană este permisă şi chiar recomandată de dentişti. Nu neapărat petnru calităţile sale excelente de curăţare a dinţilor, cât mai degrabă pentru conţinutul bogat în potasiu, magneziu şi mangan, minerale care susţin dezvoltarea armonioasă a sistemului osos, dar care menţin, în acelaşi timp, echilibrul cerebral.

Oţetul de cidru este preferat de multe doamne în curele de detoxifiere, însă mai nou acesta se foloseşte şi ca metodă de albire a danturii. Stomatologii avertizează însă că oţetul din cidru este foarte acid şi deteriorează smalţul dentar.

Uleiul de cocos nu este nici el o soluţie pentru albirea naturală a dinţilor. Chiar dacă nume mari de la Hollywood, cum este Gwyneth Paltrow, au apelat la această metodă , experţii spun că nu există nici o dovadă ştiinţifică pentru a confirma aceste beneficii.

Bicarbonatul de sodiu, în schimb, este foarte eficient pentru albirea dinţilor, însă nu trebuie folosit mai des de 2-3 ori pe an pentru a nu îndepărta smalţul. Acest praf ieftin este folosit deseori şi în compoziţia pastei de dinţi şi are puterea de a îndepărta placa bacteriană, neutralizează acizii din cavitatea bucală şi înlătură delicat orice urmă de pată de pe dinţi.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: albirea dintilor  bicarbonat  lamaie  acid citric  portocala  dinti  carii  smalt  uleiul de cocos