Mirodenia care poata sa arda celulele grase

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ardere grasime

Dupa numeroase studii, oamenii de stiinta au confirmat ca un compus al unei populare mirodenii poate contribui la arderea grasimilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca un compus al scortisoarei ar putea ajuta la arderea grasimilor. Cinnamonul, uleiul esential care ofera mirosul specific scortisoarei, protejeaza organismul impotriva obezitatii, scrie The Independent. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan sustin ca uleiul activeaza, de asemenea, termogeneza, un proces metabolic care arde calorii pentru a produce caldura corporala. Acest proces contribuie la pierderea in greutate, autorii studiului concluzionand ca scortisoara are o serie de beneficii metabolice. 

Jun Wu, autorul studiului si profesor de cercetare la Institutul Life Sciences, constient de beneficiile scortisoarei, a dorit sa aprofundeze studiile incepute, pentru a afla cu exactitate efectul acesteia asupra organismului. Wu si echipa sa au testat celulele grase la o serie de voluntari si au observat o crestere a enzimelor care sporesc metabolismul lipidic dupa ce voluntarii au consumat scortisoara. Desi nu s-au facut cercetari amanuntite pentru a se identifica posibilele efecte secundare, Wu considera ca rezultatele sale sunt promitatoare in ceea ce priveste contributia scortisoarei la scaderea obezitatii.

Antioxidantii ajuta la reducerea radicalilor liberi si incetinesc imbatranirea. Studiile facute in domeniu au identificat in scortisoara 41 de compusi protectori. Conform scalei ORAC care masoara cantitatea de antioxidanti din diverse alimente, scortisoara se claseaza pe locul 3 scortisoaradintre toate ierburile, condimentele din lume. Aceste beneficii uimitoare ale scortisoarei sunt datorate antioxidantilor (polifenoli, acid phenolic, flavonoizi). Acesti antioxidanti sunt similari cu alti antioxidanti pe care ii gasim in alte super-alimente precum afinele, vinul rosu sau ciocolata neagra. Acesti compusi lupta impotriva stresului oxidativ care in timp poate provoca diverse afectiuni, imbatranire prematura, Alzheimer, Parkinson mai ales cand acest stres oxidativ este necontrolat si pe perioade indelungate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mirodenia care poata sa arda celulele grase