Mihaela Bilic: ”Kilogramele in plus sunt o problema a sufletului”

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru persoana supraponderala

Pe langa faptul ca ne asigura supravietuirea, mancarea ne aduce si confort psihic asa ca atunci cand suntem stresati, obositi, nefericiti, simtim nevoia sa rontaim ceva. ”In prezent, se spune ca kilogramelor in plus sunt o problema a sufletului. Cateodata ne lipseste tandretea, linistea, bucuria din viata noastra si atunci natura ne-a dat mancarea ca sa ne dea stare de bine si daca nu o gasim din alta parte o primim din mancare, creierul nostru stie, nu trebuie sa invete de nicaieri. Orice emotie negativa se neutralizeaza cu mancare, asa ca te duci teleghidat spre frigider, te certi dupa aceea ca de ce ai mancat, dar de fapt natura stie ca intre kilogramele in plus si supravietuirea din punct de vedere al echilibrului psihic, echilibrul psihic e vital.

Daca nu am avea mancarea si frigiderul ca sa compensam energia negativa, urmatoare zi s-ar putea sa nu mai putem sa ne ridicam si sa mai facem fata poate nici sarcinilor profesionale sau familiale, nu am mai putea sa functionam, am fi depresivi, am putea avea probleme grave si atunci haideti sa nu ne suparam pe mancare care ne ajuta acolo nu putem sa ne ajutam nici noi, nici societatea sa facem fata greutatilor de zi cu zi”, a explicat nutritionistul Mihaela Bilic, potrivit one.ro.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a tinut sa faca o „marturisire” legata de „secretul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte”. Cea mai mediatizata nutritionista a subliniat ca nici un meniu vegetarian nu te „scapa” de cancer. „Secretul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte… nu sta In mancare:( Intalnesc deseori persoane care Imi cer sfaturi In legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea mintii, Intelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mancare?

O fi important ce bagam In gura, cat si cum mancam, dar de aici pana la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rand nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie Impotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mihaela bilic: ”kilogramele in plus sunt o problema a sufletului”