Mic truc pentru o memorie mai buna

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru memorie mai buna

O mica siesta reprezinta cea mai buna solutie pentru a nu uita o poezie sau o teorie invatata recent, potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Lubeck (Germania), publicat in revista Nature Neuroscience. Potrivit testelor efectuate de cercetatorii germani, creierul uman rezista mai bine in timpul somnului la actiunea acelor factori care pot sterge sau altera amintirile dobandite recent decat atunci cand persoana in cauza este treaza.

In plus, in acest moment trebuie sa acceptam faptul ca stiinta considera exercitiul fizic ”leacul” pentru orice problema. Cu memoria nu este nimic mai diferit. Exercitiul fizic creste vigilenta si aportul de oxigen la nivelul creierului, el poate chiar stimula cresterea celulara in partile creierului responsabile de memorie.

Un studiu arata ca dupa un exercitiu fizic de intensitate medie, femeile si-au amintit lucruri mai usor decat inainte de exercitiu. Asta este valabil si pe termen lung. Un alt studiu a descoperit ca femeile care si-au mentinut conditia fizica pentru mai mult de 6 luni au aratat imbunatatiri ale memoriei verbale si spatiale.

Vrem ca, atunci cand citim – ziare, internet, carti, totul sa fie clar si usor de citit. Dar cercetatorii au decoperit ca una din cele mai bune cai prin care poti retine ce ai citit este folosirea unui font ciudat. Marimea si grosimea textului nu face nici o diferenta. Cu cat este mai greu de citit, cu atat mai bine. Cand ceva este neobisnuit si dificil la citit, esti fortat sa te concentrezi mai mult, imbunatatindu-ti astfel memoria.

Daca ai nevoie sa retii o informatie pentru aproximativ 30 de minute, incearca sa mesteci guma. Studiile arata ca memoria vizuala si auditiva este mai activa atunci cand si guma de mestecat este ”activa” (parafrazare – n.tr). Se pare ca acest act al mestecatului gumei imbunatateste atentia si puterea de concentrare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mic truc pentru o memorie mai buna