Metode simple de a tine refluxul gastric sub control

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Boala de reflux gastroesofagian nu iti da pace, iar disconfortul resimtit este din ce in ce mai mare? Specialistii iti recomanda cateva trucuri care te pot ajuta sa diminuezi semnele. Boala de reflux gastroesofagian este cauzata de refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag, tubul ce uneste gatul cu stomacul. Ce poti face pentru a trata refluxul gastric? Aproape orice femeie s-a confruntat la un moment dat cu refluxul gastroesofagian - atunci cand acidul din stomac isi croieste drum catre esofag. Acest reflux se produce atunci cand inelul muscular dintre esofag (partea inferioara) si stomac (partea superioara) este slabit din anumite motive. Atunci cand simptomele sunt frecvente si severe, se numeste boala de reflux gastroesofagian si ar trebui sa mergi la medicul tau daca crezi ca suferi de aceasta afectiune.

Cel mai comun tratament conventional este medicatia. Medicamentele antiacide neutralizeaza acidul din stomac, iar anumite substante previn producerea de acid gastric intr-o anumita masura, oferind ajutor pe termen scurt persoanelor care sufera de reflux gastric. In loc sa folosesti medicamente pe termen lung, incearca sa iti schimbi anumite obiceiuri sau stilul de viata - cum ar fi: sa te lasi de fumat, sa nu mai consumi alcool, sa nu mai bei cafea (alte produse ce contin cofeina); mai poti sa practici activitati de management al stresului, cum sunt tehnicile de respiratie; poti incerca sa nu mai mananci cu 2 pana la 3 ore inainte de culcare; sa dormi cu capul la un nivel mai ridicat decat cel normal, sa ai o perna mai inalta pe pat; sa iti mentii o greutate sanatoasa. 

Daca trebuie sa iei neaparat ceva care sa isi faca efectul imediat, incearca lemnul dulce deglicirizat, un supliment natural, pentru a calma tesuturile iritate. Mesteca doua comprimate incet inainte sau intre mese sau ia o jumatate de lingurita de praf de lemn dulce deglicirizat inainte de mese.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: metode simple de a tine refluxul gastric sub control