Metode de prevenire a aparitiei venelor varicoase

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vene varicoase

Venele reprezinta sistemul de transport al sangelui din corp inapoi spre inima. Majoritatea sangelui este recirculat prin vene adanci (localizate in muschi), iar o cantitate mai mica este transportata prin sistemul superficial (care se afla aproape de suprafata pielii). Venele varicoase si venele in panza de paianjen sunt vene superficiale.

In majoritatea cazurilor, cauzele aparitiei venelor varicoase – schimbarea nivelului de hormoni, varsta si sexul feminin –  nu pot fi controlate. Totusi exista anumiti factori pe care ii putem controla:

Nu purta incaltaminte cu tocuri inalte. Acesata poate impiedica circulatia sangelui prin venele de la picioare. Evita sa porti haine stramte.

Evita constipatia. Mancarea bogata in fibre precum cerealele integrale, fructele, legumele si apa pot preveni constipatia. Fortarea atunci cand ai scaun poate dauna venelor varicoase.

Mergi pe jos. Exercitiul fizic te mentine in forma si imbunatateste circulatia picioarelor.

Evita statul in picioare pentru mult timp si nu tine picioarele incrucisate. Aceste activitati forteaza venele sa lucreze mai tarei sa pompeze sangele spre inima.

Mentine o greutate corporala sanatoasa. Daca esti supraponderala exista o presiune suplimentara asupra venelor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: metode de prevenire a aparitiei venelor varicoase